Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Kiireisimmät jouluvalmistelut

Aatonaaton agendaan kuului laatikoiden valmistaminen sekä tuvan siivoaminen. Aamun ensimmäinen tehtävä olikin kuoria ja keittää perunat ja laittaa ne imeltymään.


Seuraavaksi valmistin punajuurilaatikon ja rosollin lähes valmiiksi. 


Punajuurilaatikon jälkeen uunissa olivat lanttulaatikot. Kaikki olisivat mahtuneet yhtä aikaakin, mutta tein niitä yhtä lajia kerrallaan. 


Kun lanttulaatikot olivat valmiit, oli jo niin myöhä, etten enää viitsinyt laittaa sitä perunalaatikkoa paistumaan. Ehtiihän se vielä aattonakin.


Iltapäivällä keittiössä näytti vielä aika hurjalta. Isäntä kuskaili laatikkokaupalla tavaroita kuistille, kuistin portaille ja navetan ylisille. Ja vähä vähältä tupa alkoi siistiytyä.


Ihan kohtuullisen joulunviettopaikan ehdimme yhden päivän aikana saamaan. Tässä on pari kuvaa näin alkuun, lisää tulee lähipäivinä, kun näkyy, millaiseen käyttöön koko tila tuli. Se on varmaa, että tässä ainakin syömme juhlallisesti.  


Sohvalla voi sitten ottaa vaikka ruokaperäiset, jos ei jaksa kävellä talon toiseen päähän makuukamariin.

4 kommenttia:

 1. Hienot on valmistelut ja herkkua on siinä monenlaista.
  Oma selkä suuttui ja kramppailevaksi muuttui, joten se joulutouhuista.
  Joulu on nyt rauhoitettu olemiselle ja tervehtymiselle.
  Ihanaa joulua kaikille tämän plogin seuraajille ja satunnaisille eksyjille, kuten talon arvoisalle emännälle, joka jaksaa meitä ilahduttaa kerronnallansa ja kuvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikutteleva selkä on ikävä seuralainen. Mulle tuli tunnollisen työntekijän syndrooma eli vapaapäiväflunssa, mutta eiköhän tässä siitä selvitä. Rauhaisaa joulua teille! :)

   Poista
 2. Hyvin olette saaneet siivottua ja leivottua. Mukavaa joulunaikaa sinne! E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin silti ehdimme, vaikka viime hetkeen jäivätkin valmistelut. Hyvää joulua myös sinulle E! :)

   Poista