Kun minä olen vielä täysihoidossa juhannusviikolle asti, joutuu Isäntä tekemään kaikenlaista, johon ei ole tottunut. Mutta näyttää vieraammatkin askareet häneltä sujuvan. Isännän teki kovasti mieli raparperipiirakkaa ja hän oli jo ohjeenkin löytänyt netistä. Kun hän kyseli, olisiko tämä helppo tehdä, katsoin, että hyvät ja selvät ohjeet olivat, joten varmasti onnistuisi ohjeita noudattamalla. Niinpä Isäntä ryhtyi leipuriksi. Raparperiakin löytyy tilalta tarpeeksi.
Isäntä oli vallannut leivintuvaksi pihatuvan, jossa olikin reilusti tilaa leipomiseenkin.
Yksi ainoa pelti on talossa ja sekin matala, mutta foliolla siitä sai muokattua reunoilta korkeamman.
Tähän asti näyttää oikein lupaavalta. Taitaa Isäntä saada tästä sellaisen oman bravuurinumeronsa.
Päällikerrokseen Isäntä muutti hieman koostumusta. Koska kermaviiliä ei ollut, hän lisäsi hieman rahkaa ja piimää.
Vielä päällimmäiseksi tuli murukerros.
Sitten uuniin.
Ja valmis piirakka oli kuulemma hyvää, mutta sokerin määrää voisi hieman vähentää.
Isäntä lupasi viedä tätä työkavereillekin. Eiköhän siitä vähän muillekin riitä.
Ajattelinkin, että kait sinäkin saat maistiaiset..:) Kyllä nuo miehey osaavat, kun vaan haluavat. Ystäväpariskunnan rouva oli vuodenvaihteen molemmin puolin muutaman kuukauden sairaalassa ja sinä aikana mies oppi kakkuja leipomaan. ...on saanut jatkaa siellä perheessä kakunleipojana..:D
VastaaPoistaKyllähän tämä Isännän uusi taito pitää hyödyntää jatkossakin. Saapa nähdä, onko minulle maistiaisia jäljellä enää juhannusviikolla vai joutuuko Isäntä leipomaan uudenkin piirakan.
Poistappia ikä kaikki, niinhän sitä sanotaan, ja hyvin tuo nkyneenkin piirakka onnistuneen. Sinulle toivon paranemista.
VastaaPoistaKiitos, mummeli! Kyllä minä täältä vielä nousen. Hyvin on tosiaan Isäntä oppinut leipomaan.
PoistaVau! Noi se vaan menee kyll osataan. Meillä mies leipoo ja laittaa sapuskat..enimmäkseen.
VastaaPoistaMinä osallistun hyvin aktiivisesti syömiseen...hmm ja se näkyy
Parantumisia sinull toivottelen. Toivotaan ett pääset kohta kivimäkeen.
Pääsen varmaan 16. tai 17. päivä Kivimäkeen. Nyt saakin Isäntä opetella enemmänkin taitoja. Teillä on kyllä työjako ihan kohdillaan. :)
PoistaIhan on ammatilaisen otteet miehelläsi kun osasi soveltaa tuon päällisen kanssa, minkähänlainen paakarimestari hänestä vielä kuoriintuukin. Toipumisia sinulle.
VastaaPoistaKiitos, kyllä minä tästä vähitellen. Ei sitä tiedä, millaisia herkkuja siellä vielä syntyy, kun aikaa kuluu.
PoistaHyvin onnistu leipominen mieheltäsi
VastaaPoistaNiin onnistui. Luulen, että Isäntä on ennen ajatellut leipomusten syntyvän jotenkin itsestään ilman ohjeita, eikä siksi ole yrittänytkään. Ohjeillahan se onkin paljon helpompaa. :)
Poista