Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Isäntä leipoo

Kun minä olen vielä täysihoidossa juhannusviikolle asti, joutuu Isäntä tekemään kaikenlaista, johon ei ole tottunut. Mutta näyttää vieraammatkin askareet häneltä sujuvan. Isännän teki kovasti mieli raparperipiirakkaa ja hän oli jo ohjeenkin löytänyt netistä. Kun hän kyseli, olisiko tämä helppo tehdä, katsoin, että hyvät ja selvät ohjeet olivat, joten varmasti onnistuisi ohjeita noudattamalla. Niinpä Isäntä ryhtyi leipuriksi. Raparperiakin löytyy tilalta tarpeeksi.


Isäntä oli vallannut leivintuvaksi pihatuvan, jossa olikin reilusti tilaa leipomiseenkin.


Yksi ainoa pelti on talossa ja sekin matala, mutta foliolla siitä sai muokattua reunoilta korkeamman.


Tähän asti näyttää oikein lupaavalta. Taitaa Isäntä saada tästä sellaisen oman bravuurinumeronsa.


Päällikerrokseen Isäntä muutti hieman koostumusta. Koska kermaviiliä ei ollut, hän lisäsi hieman rahkaa ja piimää.


Vielä päällimmäiseksi tuli murukerros.


Sitten uuniin.


Ja valmis piirakka oli kuulemma hyvää, mutta sokerin määrää voisi hieman vähentää.


Isäntä lupasi viedä tätä työkavereillekin. Eiköhän siitä vähän muillekin riitä.

10 kommenttia:

  1. Ajattelinkin, että kait sinäkin saat maistiaiset..:) Kyllä nuo miehey osaavat, kun vaan haluavat. Ystäväpariskunnan rouva oli vuodenvaihteen molemmin puolin muutaman kuukauden sairaalassa ja sinä aikana mies oppi kakkuja leipomaan. ...on saanut jatkaa siellä perheessä kakunleipojana..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tämä Isännän uusi taito pitää hyödyntää jatkossakin. Saapa nähdä, onko minulle maistiaisia jäljellä enää juhannusviikolla vai joutuuko Isäntä leipomaan uudenkin piirakan.

      Poista
  2. ppia ikä kaikki, niinhän sitä sanotaan, ja hyvin tuo nkyneenkin piirakka onnistuneen. Sinulle toivon paranemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mummeli! Kyllä minä täältä vielä nousen. Hyvin on tosiaan Isäntä oppinut leipomaan.

      Poista
  3. Vau! Noi se vaan menee kyll osataan. Meillä mies leipoo ja laittaa sapuskat..enimmäkseen.
    Minä osallistun hyvin aktiivisesti syömiseen...hmm ja se näkyy
    Parantumisia sinull toivottelen. Toivotaan ett pääset kohta kivimäkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsen varmaan 16. tai 17. päivä Kivimäkeen. Nyt saakin Isäntä opetella enemmänkin taitoja. Teillä on kyllä työjako ihan kohdillaan. :)

      Poista
  4. Ihan on ammatilaisen otteet miehelläsi kun osasi soveltaa tuon päällisen kanssa, minkähänlainen paakarimestari hänestä vielä kuoriintuukin. Toipumisia sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä minä tästä vähitellen. Ei sitä tiedä, millaisia herkkuja siellä vielä syntyy, kun aikaa kuluu.

      Poista
  5. Hyvin onnistu leipominen mieheltäsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onnistui. Luulen, että Isäntä on ennen ajatellut leipomusten syntyvän jotenkin itsestään ilman ohjeita, eikä siksi ole yrittänytkään. Ohjeillahan se onkin paljon helpompaa. :)

      Poista