Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Lisää kukkia

Kun välillä on hetken poutaa, lähden tutkimaan tiluksia. Ja tällä kertaa löysin lisää kukkia. Näitä oranssikeltanoita en löytänyt kuin tämän yhden, joka kohosi kohti korkeutta lähellä tietä. Tämän kai pitäisi levitäkin, mutta ei ainakaan vielä ole sitä tehnyt.


Lehtosinilatva kasvaa käytävällä. Se ei ole suostunut mihinkään penkki-istutukseen, vaan haluaa elää vapaana.


Idänkurjenpolvi alkaa juuri kukkia kaikella voimallaan. Edes vieressä kasvava pujo ei sitä estä.


Hopeatäpläpeippiä kasvaa valtavasti kaikkialla. Se näyttääkin olevan hyvä peitekasvi, sillä se ei päästä rikkaruohoja kasvamaan ihan valtoimenaan lähellään.


Trenkituvan takana kukkii kullero. Sekin on hieman piilossa.


Viinitarhan lähellä näkyi hieman violetinsinistä. Vuorikaunokki siellä sinnittelee kaiken heinän ja muun keskellä.


Sen lähellä näkyi valtavasti keltapäivänliljan nuppuja. Kohta alkaa kunnon kukoistus.


Seuraavissa kuvissa näkyykin, miten hauskaa tämä bongaus on. Vuohenputki on tosissaan ottanut vallan, ja monet perennat ovat peitossa tai peittymässä siihen. Tuollakin kyllä näkyy keltapäivänliljan nuppuja.


Myös unikot putkahtelevat näkyviin kaiken pehkon keskeltä. Tuolla kauempana näkyvät ne äskeisen kuvan keltapäivänliljat.


Kurjenmiekkoja on tulossa paljon. Näillä on kauniin sinipunaiset nuput. Jännityksellä odotetaan, millaiset kukat niillä on.


Nämä perenna-alueet ovat kaikki tien toisella puolen. Isäntä ei ollut uskaltanut ollenkaan käydä niittämässä alkukesällä täällä, joten kasvustoa on aika paljon. Varsinkin koiranputki on niin korkeaa, ettei sen läpi juuri mikään enää näykään. Onneksi arvioni mukaan sitä kasvaa pääosin käytävillä ja vuohenputkea taas kukkapenkeissä. Kyllä nämä kasvustot vielä tänä kesänä jotenkin kesytetään niin, että penkit ja käytävät erottuvat toisistaan. Siinä on jo tavoitetta aivan tarpeeksi.

6 kommenttia:

 1. On teillä valtavasti erilaisia kukkijoita ja muita kasveja siellä. Itse en tunnistaisi puoliakaan noista. Minusta on juuri se ihanaa, että vanhassa pihassa on kasvusto valmiina, ja teillähän on vielä omaa luokkaansa tuo kasvikirjo. On mukava bongailla, mitä uutta mahtaa raivauksen jälkeen löytyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä mielenkiintoista katsoa, mitä mistäkin putkahtaa. Paljon on minulle uusia lajeja, joita pitää yrittää tunnistaa.

   Poista
 2. Pahkana tota vuohenputkea!
  Blokissani olisi sinulle haaste..ota vastaan jos jaksat ja ehdit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuohenputki on syvyydestä! Kiitos kovasti kauniista sanoista blogissasi, olen todella otettu. Ja otan haasteen vastaan, vaikka onkin tosi hankala.

   Poista
 3. Mitä kaikkea tuolta vielä löytyykään, mutta kova työ siulla on edessä tuon vuohenputken kanssa, huh huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuohenputken hävittäminen kokonaan taitaa olla täysin mahdotonta, mutta pakkohan sitäkin on yrittää. Jospa sitten muut pääsisivät voitolle.

   Poista