Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 23. tammikuuta 2015

Makuukamarin kalusto

Tässä vaiheessa on varmaan mukavin puuha suunnitella kaikkea tulevaa. Olen jo miettinyt monesti, miten hyödyntää talosta löytyviä kalusteita. Niitä on hajautettu ympäri taloa, ja on kuin aarteenetsintää hakea samaa tyyliä olevia huonekaluja. Talossa on paljon jugend-tyylisiä kalusteita. Makuuhuoneessa on peili ja sen alla pieni kaappi, joissa on kaunis kaiverrus.


Kaiverruksessa on havunoksa, jossa on pari käpyä. Luontoaiheiset kuvioinnit ovatkin tyypillisiä jugend-koristeita. Suomalainen jugend on ollut kyllä aika pelkistettyä ja suoraviivaista. Ehkä tyypillisin suomalainen koriste on ollut kolme pystylinjaa ja kevyt yläkavennus. 


Peilin alla oleva pikkukaappi on samaa tyyliä.


Samaa sarjaa löytyy yläkerran makuukamarista. Siellä ovat nämä päästävedettävät sängyt.


Puolipyöreä pöytä lienee kuulunut samaan sarjaan, vaikka käpykuviota ei siinä olekaan.


Kamarissa on myös vaatekaappi samaa sarjaa.


Näistä voisi kyllä koota yhden makuukamarin kaluston. Luultavimmin nämä tulevat olemaan alakerran makuukamarissa. Jos makuukamarista puretaan myöhemmin tehdyt komerot, ei yksi kaappi riitä vaatesäilytykseen. Eli siihen pitää miettiä vielä jotain. Yläkerrassa on kyllä yksi suuri tumma lipasto, joka voisi käydä. Mutta minkälaisen tapetin sitten valitsisi makuuhuoneeseen?

10 kommenttia:

 1. Onpa kauniita huonekaluja. William Morrisin tapetit ovat kauniita ja vieläpä aitoja paperitapetteja. Jos niihin päädytte kannattaa käydä hakemassa ne Tallinnasta tai tilata itse suoraan Englannista, tulevat huomattavasti edullisemmiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. William Morrisin tapeteista voisikin löytää jonkun hyvän, toisi varmaan särmää näihin kalusteisiin. Pitääpä katsella.

   Poista
 2. Tapetista en osaa sanoa, ehkä jotain suurikuvioista. Hienoja kalusteita nämäkin, tykkään Jugendin muotokielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jugend on varmaan kaunein tyyli, mitä on. On ollut hienoa löytää täältä niin paljon sitä.

   Poista
 3. Komeita huonekaluja teillä!

  Jugend (=uusi) on mielestäni yksi parhaita tyylisuuntia kautta historian heti talonpoikais"tyyylin" jälkeen. Jugend kun ei matki mitään, vaan on ihan oma tyylinsä: pelkistettyä, petsattua puuta. Jonka tunnistaa puuksi! Ei ole paklattu piiloon...

  Mulla on yhden kamarin teemana jugend ja kaikki sen huonekalut ovat ilmanpuntaria myöten samaa tyyliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi, jugend on juuri sopivan pelkistettyä laatupuuta parhaimmillaan. Milloin blogissasi on sisäesittely? Odotan sitä innolla.

   Poista
  2. Niin, kyllä sellainenkin esittely vielä tulee! Mullahan ei tosin ole valmiina kuin kamari, pirtti ja porstua. Melkein valmiina on kamari, keittiö ja kuisti... Mutta katsotaan, kyllä sellaisen jokin päivä vielä teen!

   Poista
  3. Varmaan valmiimpaa kuin täällä kuitenkin, luulisin. Kiva päästä katsomaan.

   Poista
 4. Oi mitä aarteita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä irtaimistokauppa oli kyllä kannattava. Varmasti kyllä löytyy kaikkea yli tarpeenkin.

   Poista