Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 29. tammikuuta 2015

Huonompien aikojen varalle

Olenkin jo kertonut, että Kivimäestä löytyy kaikkea hyvää. Todellakin kaikkea löytyy, niin hyvää kuin muutakin. Autotallista löytyy kaksi saavillista sauvoja joka lähtöön.


Navetan ylisillä on sitten se  varsinainen tarvikevarasto. Alusastioita löytyy useampi kappale ja noita tuoleja niihin yhtä monta. Rollaattoreja oli 19, joista kaksi on jo löytänyt uuden kodin, yksi pyöräkelkka, joka myös lähti viikko sitten. Pyörätuoleja on useampi.


Sairaalasänkyjäkin on kaksi. Ei siis mitään hätää, jos sairastuu, välineitä kyllä löytyy. Edellinen asukas oli toimittanut näitä köyhempiin maihin, mutta vielä oli jäänyt varastoa jäljelle. Keväällä näitäkin tulee kirpputorille myyntiin, kunhan saamme kunnon inventaarion tehtyä ja muovihuoneen siivottua.


20 kommenttia:

 1. Ei muuta kuin vanhainkotia perustamaan! Vai pitäisikö oikein vanhan ajan kunnalliskoti perustaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, voisihan tosiaan jonkinlaisen vaivaistalon perustaa tänne. :D

   Poista
  2. Tai kävisivät nuo sängyt varmaan huuruinhoitolaankin...

   Poista
  3. Hehe, Kivimäen huuruinhoitola. Hoitomuotona remontointityöt ja likaisten paikkojen siivous. Varmasti hoituisi kaikki huurut. :D

   Poista
  4. Noh, myönnä pois: eikös tää vanhojen kapineiden ja ikäloppujen talojen kanssa touhuaminen ole ihan huuruin hommaa jo tälleenkin? :D Joskus sitä aattelee, että ittensä sitä saisi sinne huuruinhuoneelle laittaa!

   Poista
  5. Ainakin se on toisten ihmisten mielestä sitä. Kyllä ovat kaikki vähän päätään pyöritelleet, kun ovat kuulleet tästä projektista. Vaikka eivät sano, niin ihan varmasti huuruna pitävät.

   Poista
 2. Toki saatte omaisuudellanne tehdä mitä haluatte, mutta henkilökohtaisesti tarjoaisin noita välineitä jollekin avustusjärjestölle ilmaiseksi. Ottaisivat varmaan mielellään ja veisivät johonkin köyhään maahan, jossa tarvetta on. Ainakin Romaniaan on monenlaisia keräyksiä, sinne varmaan menisi nämäkin. Käsittääkseni Suomessa näitä apuvälineitä saa ilmaiseksi lainaan kunnalta aina tarpeen mukaan, joten sen puolesta ei kaiketi suuria markkinoita ole kotimaassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme ihan rehellisesti rahalla kaiken irtaimiston ostaneet erillisenä kauppana, joten en koe, että meidän pitäisi nyt omaisuutemme lahjoittaa pois. Enkä usko, että tulisi kovin edulliseksi lähettää näitä ulkomaille. Mieluummin myyn pikkurahalla tarvitseville, joita Suomessakin on. Terveyskeskusten apuvälinelainat ovat hyvin lyhytaikaisia, joten ymmärrän hyvin, että näitä halutaan hankkia itselle.

   Poista
  2. Ei kai kenenkään muun omaisuutta voikaan lahjoittaa pois kuin omaansa?

   Hyvä, että tavara menee tarvitseville eikä jää navetan ylisille tilaa viemään. Jos ei kaikki mene kaupaksi, voi sitten miettiä raaskisiko lopuista luopua ilmaiseksi.

   Poista
  3. Tärkein kai on se, että tavara löytää tarvitsijansa. Toki tuolta löytyy varmasti lahjoitettavaakin. Työttömälle pienikin lisätulo on kuitenkin iso juttu. :)

   Poista
  4. Heippa! Selailin näitä vanhempiakin juttuja uudenpien lisäksi ja tajusin, että minähän se tuo anonyymi olin ja näin jälkikäteen hieman hävettää tökerönkuuloinen kommenttini -anteeksi! Totta, omilla tavaroillaan saa tehdä mitä haluaa ja hyvä vain, jos saa kiertoon tarvitseville ja samalla itselle hieman remonttirahaa vaivanpalkaksi. :)

   Poista
  5. Aika kovasti olen itsekin reagoinut, anteeksi! On se varmaan ihan hyvä varautua itsekin muutamaan apuvälineeseen. Olen ollut todella tyytyväinen omista kyynärsauvoistani, joita olen nyt tarvinnut aktiivisesti. Pitänee jättää pieni kotivarasto myös.noista muistakin. Suunnittelimme niin, että ne, jotka eivät kesän aikana tee kauppaansa täällä, lähtevät johonkin avustuskuormaan. Kuulin, että serkkuni vie kuormia Venäjälle, joten saattavat tästä saada mukavasti mukaansa.

   Poista
 3. Suihkutuoleja näyttää olevan ja portatiiveja nuo metalliset. Suihkutuolit menee taatusti kaupaksi.

  VastaaPoista
 4. Iltaa, löysimpäs ihanan blogin seikkailtuani täällä blogiviidakossa.Ahmin kaikki juttusi ja jäin lukijaksi :).Mieletön paikka teillä kerrassaan!Meille saa tulla vierailulle Villa Sievähelmeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Tianna Sievänen! Käyn varmasti tutustumassa myös Villa Sievähelmeen.

   Poista
 5. Hei otatte remontoimaan ja siivoamaan Kuntouttavalla työtoiminnalla muutaman työttömän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa pete valtavan hyvä idea! Miten ihmeessä tuota ei ole tullut mieleen? Mutta nyt vielä on hankalaa järjestää, kun pääsemme olemaan lähinnä viikonloppuisin, mutta kesäkuusta eteenpäin voisi jo ajatellakin ihan tosissaan. Täällä kun tuota työtä riittää ihan valtavasti. Tosin varmaan ehdimme siivota kevään aikana, mutta remontissa lisäkädet ovat aivan korvaamaton apu.

   Poista
  2. Pakko sanoo, että mun mielestäni kuntouttava työtoiminta on työttömien laillistettua orjakauppaa. Kehotan mieluimmin palkkamaan jonkun ihan oikeisiin töihin ja hakemaan siihen työllistämistukea. Sitä saa jopa 50% palkasta.

   Poista
  3. Se on kyllä totta! Tämähän pitää nyt ottaa oikein kunnolla harkintaan.

   Poista