Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 10. heinäkuuta 2024

Tiehommissa

Pihaa ei tehty viime syksynä valmiiksi kaikilta osin. Tilasimme nyt pihaan johtavalle tielle kuorman mursketta ja kivituhkaa päälle. Lähellä porttia oli aikamoinen syvänne, jonne aina keväisin tuli kunnon lammikko. Ehkä näillä kerroksilla vihdoin lammikosta päästään. Kivituhkaa oli ehkä turhan paljon laitettu tuohon tielle, kun toivoimme sitä myös pihaympyrän käytävälle.


Keskellä pihaa oli yksi kasa, josta saimme lapioitua ja kärrättyä pihaympyrään hyvän kerroksen. Olipa muuten aika rankka tienteko! Etualalta puuttui vielä muutama tiili. Niitä lähdimme vielä hakemaan sieltä, mistä tuo edellisetkin tiilet löytyivät. Illalla ei enää selkä taipunut, mutta saimmepa tehtyä.


Pihaympyrän etuosa siistiytyi tiilien myötä. Tiilien eteenkin kärräsimme kivituhkaa. Pihaan pitää varmaan tilata vielä yksi kuormallinen tasaisesti levitettynä ympyrään, jotta kaikki kuopat tasoittuvat, eikä tuota irtosoraa tule enää pintaan.


Eipä muuten mennyt pitkään, kun kanat taas kuopivat oksasilput kivituhkan joukkoon. Jokin korkeampi reuna pitäisi saada tuohon istutuksia suojaamaan.


Keittiöremontti on koko ajan siirtynyt, kun tämän pihan kanssa on ollut niin paljon tekemistä. Kunhan nyt viemäröinnit saisi tehtyä kesän aikana sekä vessan ulkoseinän. Muuten voi jatkaa syksylläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti