Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 19. heinäkuuta 2024

Uusia kasveja

Sadepäivän iloksi päätimme lähteä asioimaan Raumalle. Samalla reissulla päätimme ostaa hansaruusuja pihaympyrään. Niitä ei löytynyt miltään puutarhalta eikä taimimyymälöistä, mutta vähän pienempää Moje Hammarbergia löytyi. Oikeastaan se varmaan onkin parempi meidän tarkoituksiimme, sillä se ei kasva juurikaan yli metriseksi. Ostimme näitä neljä kappaletta, kaksi pihaympyrän alkuun molemmille puolille.


Samassa paikassa oli myös hurmaavaa Aspirin-ruusua, jota ei voinut jättää tietenkään ostamatta. Se tulee varmaan vähän edemmäs ulkoreunalle. Myös pienempi maanpeittoruusu saa paikan näiltä main.


Koska tuota maatapeittävää kasvustoa näyttää olevan valtavan paljon, voisimme vaihtaa sitä vähän kauniimpaan. Nämä kaksi runsasta ruukkua maksaruohoa jaettuna riittää aika isolle alueelle leviämään.


Kevätkaihonkukka oli hyvässä tarjouksessa. Sekin leviää hyvin ja kukkii sinisin kukin keväällä.


Sammalleimu on myös hyvä peittämään maata viihtyessään. Ehkä tällainen kivikkoinen paikka sopii sille oikein hyvin.


Näitä pikkuruusuja en osaa vastustaa. Ne kukkivat aikansa, joskus vähän ajan päästä uudestaan. Olen saanut näitä talvehtimaankin, osan ulkona, osan sisällä. 


Kesäkukkia saa tähän aikaan jo hyvin edullisesti. Nämä tulevat huussin seinällä olevaan koriin, joka jäi epähuomiossa täyttämättä keväällä. 


On kyllä valtavan väsyttävää tuo rahan tuhlaaminen. Millään emme jaksaneet alkaa istuttamaan näitä illalla. Niinpä se on vuorossa tänään.

2 kommenttia:

  1. Nyt onkin tullut sateita sen verran säännöllisesti, että kerrankin jopa heinäkuu on hyvää istutusaikaa. Tuosta tulee ihana ruusuympyrä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ympyrä taisi olla vähän liian aurinkoinen havuryhmän perustamiseen, joten ruusuympyrä siitä sitten tulikin.

      Poista