Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 20. heinäkuuta 2024

Pihaympyrän uusia istutuksia

Ennen istutuksia oli raivattava alue taas paljaaksi kaikesta kasvillisuudesta, jota alueelle ei toivota levittäytyvän. Juuria myöten emme alkaneet kiskoa, mutta läheltä maanrajaa kuitenkin.


Viime kirjoituksessa en kertonut tuon pienen maanpeittoruusun nimeä, kun en heti muistanut, mutta lappu kertoo että kyseessä on Little Mischief, joka on hyvin samanlainen kuin The Fairy, mutta väriltään pinkimpi. Keväällä voisinkin lisätä vähän vaaleampia kavereita tälle yksilölle.


Istutin sammalleimut harvakseltaan, mutta jospa ne äkkiä valtaisivat alaa ja kasvaisivat reheviksi ja peittäviksi mättäiksi.


Aika pienelle alueelle istutin myös kevätkaihonkukat. Jospa ne levittäytyisivät tiiviinä ja tuuheina ensin pienemmälle alueelle, jotta niitä voisi myöhemmin jakaa koko ympyrän takaosalle. Nyt kaikki tuo vihreä peitetään oksasilpulla (joka tosin pitää ensin tehdä).


Aittapihan puoleiselle reunalle istutin maksaruohoja. Nuo kaksi purkillista riittivät aika pienelle alueelle, joten hain omista varastoista vähän lisää. Aivan kivien lomaan istutin keltamaksaruohoa.


Moje Hammarbergit saivat hyvin tilaa ympyrän alkupäästä. Niilläkin on reilusti varattu kasvuvaraa, toivottavasti myös täyttävät sen. Ne ovat pitkään kukkivia ja ihanan tuoksuvia, mitä näin maaseudulla arvostaa muiden hajujen peittäjänä.


Luulenpa, että siirrän nuo yksittäiset pallotuijat jossain vaiheessa kaikki takareunaan, sillä ne saattavat tässä etualalla jäädä vähän muiden istutusten jalkoihin. Takarivissä niille on ihan hyvin vielä tilaa. Sitten voisi niiden tilalle hankkia vielä yhdet ruusut. :D


Pikkuruusun istutin orvokkivatiin. Nämä orvokit istutin jo maaliskuussa. Siitä lähtien ne ovat kukkineet todella kauniisti, mutta nyt ne alkavat olla vähän resuisia.


Huussin seinät jäivät maalaamatta toiseen kertaan, mutta toivottavasti huomio kiinnittyisi enemmän tuohon kukkakoriin. 


Tänään taitaakin olla vuorossa oksien silppuamista. Niitä on kertynyt melkoinen määrä jo silppurin viereen odottamaan.

4 kommenttia:

  1. Tuossa kannossa ja sen vieressä on hauskaa ja hyvin oivallettua pikkutaidetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannot ovatkin tosi hienoja koteja joillekin! Syksyllä ikkunoissa palavat valot iltaisin.

      Poista
  2. Itse olen istuttanut noita pikkuruusuja erinäisiin ruukkuihin ja soikkoihin ja talveksi vienyt kellariin. Useamman vuoden ovat näin menestyneet.

    VastaaPoista