Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 16. heinäkuuta 2024

Kirsikat suojaan

Vähän liian myöhään keksin, miten suojata kirsikat linnuilta. Mutta nyt meillä on ihan uusi ja edullinen keksintö tähän tarkoitukseen. Ikean Lill-verhot ovat sopivan suuria suojaksi, kun ompelee kaksi verhoa kahdelta sivulta yhteen. Alas jätin nauhakujan, johon pujotin narun solmimista varten. Yhdelle avoimelle sivulle jäi sopivasti irtokangasta rusettia varten.


Siellä ne viimeiset suojattavat kirsikat ovat kypsymässä. Laji on suklaakirsikka, josta tulee kypsänä melkein musta. Linnut syövät ne heti, kun vähänkin punaista on näkyvissä. Ehkä ensi vuonna suojaus onnistuu aikaisemmin.


Toinen puu on vähän runsaampi latvuksestaan, mutta kahden verhon verkko riitti siihenkin juuri ja juuri.


Niinpä nämä viimeiset kirsikat päätyvät kypsyttyään meidän suihimme. Neljä puuta oli jo kokonaan tyhjennetty marjoista, joten jätin ne tänä vuonna huputtamatta. Ensi vuonna aion suojata kaikki heti kukinnan jälkeen.


4 kommenttia:

  1. Hyvä idea! Mitä isompi puu, sitä mahdottomammaksi verkotaminen menee. En edes yritä oman kirsikkapuuni kanssa, joka on viisimetrinen ja lähes yhtä leveä :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin makeakirsikka on jo niin iso, ettei ilman korkeita tikapuita edes pääsisi latvuksiin asti. Nämä olivat vielä huputettavissa.

      Poista
  2. Kirsikat ovat kyllä niin herkullisia ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kyllä nämä ihan itseä varten aikoinaan tänne laitettiin, mutta huonosti on tähän mennessä tullut satoa, kun mokomat linnut syövät raakileina.

      Poista