Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 22. heinäkuuta 2024

Kiviä ja kantoja

Siinä, kun keskittyneenä työntelin risuja silppuriin, meni naapurin Lasse ison puukuorman kanssa ohi, mutta pysähtyikin kohdalle. Hän kysyi, olisiko meillä jotain nosteltavaa, kun koura olisi nyt sopivasti käytössä. Olisihan meillä se iso kanto, joka jäi jäljelle sembramännystä. Ja niin tuli avulias naapuri poimimaan ison kannon kyytiin ja vei vielä poiskin.


Oli siinä tosiaan niin iso möhkäle, että meillä olisi sen pilkkomiseen mennyt isompia aikoja, eikä moottorisahalla olisi uskaltanut yrittää juuristossa olevien kivien ja hiekan vuoksi. 


Sitten muistimme, että viime syksyn urakoitsija oli epähuomiossa tehnyt kivivallin syreenimajakäytävän eteen. Kivet olivat niin isoja, ettei miesvoimin niitä olisi voinut siirtää pois. Mutta Lasselta työ sujui nopsasti ja taitavasti. Kivet saatiin toiseen päähän kivivallin jatkoksi, jonne ne paremmin sopivatkin reunustamaan aittapihan syreeniaitaa.


Myös aittapihan kulkuväylällä oli valtavan iso kivi, joka siirrettiin samalla pois. Nyt sinnekin on helpompi kulkea, kun ei tarvitse kivuta ensin kivivallin yli.


Meillä on suurenmoinen onni omistaa aivan mahtavia naapureita, jotka ovat aina valmiina auttamaan. 

6 kommenttia:

  1. Meidänkin pihasta täältä pellon toiselta puolen on jokunen puunraato ja vanha sähkötoöppa siirtynyt Lassen avulla. Ja Seppäläntien lopussa asuva Matti on myös oiva apumies tarvittaessa . Täällä maalla homma toimii .

    VastaaPoista
  2. Sullapa tuuria kun kaikkialla vain hyviä naapureita. Toivottavasti näin on edeskin päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se hienoa, kun on hyviä naapureita! Varmasti niin on jatkossakin. :)

      Poista