Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 11. heinäkuuta 2024

Heinää

Kesän suurin huolenaihe on heinä. Tai oikeasti se on säätila, joka sen heinänteon ajankohdan määrää. Nyt meillä on sorminiittokone, joka ei sitten oikein toimikaan kunnolla, joten suuret odotukset siitä, että heinän voisi korjata juuri oikealla ajalla, menivät mönkään. Jouduimme taas turvautumaan naapuriapuun, joka tuli hivenen liian myöhään ollakseen ihanteelliseen aikaan. Mutta saimme heinät seipäille hyvän sään aikana.


Paras olisi, jos heinä olisi vain muutaman kunnollisen poutapäivän seipäillä kuivumassa. Aurinko haalistaa ja vie ravinteita, sade voi homehduttaa kaiken. Mutta tänä kesänä on satanut lähes joka päivä enemmän tai vähemmän juhannuksen jälkeen. Tällä viikolla osui kolme perättäistä poutapäivää, joka tiesi sitä, että heinät oli silloin viimeisenä poutapäivänä korjattava talteen.


55 seipäällistä meni neljässä tunnissa kaikkine taukoineen neljältä ihmiseltä. Ja tuttuun tapaan juhlimme ahkeran väen kanssa työn jälkeen pizzan ja jäätelön kera. 


Kun nyt on lampaiden ruoka valmiina talveksi, voimme keskittyä muihin säilömisiin. Tosin vielä on tehtävä monta kerppua, niitä ei tunnu olevan koskaan liikaa, vaan enemmänkin menisi.

6 kommenttia:

  1. Heinänteko on todella sää tilojen tarkkailua. Sateita on ollut täälläkin melkein päivittäin. Nyt oli pouta jakso ja eilen saatiin kerättyä pojan luona heinät seipäiltä. Lampaat joita on neljä kappaletta sai talveksi heiniä. Kerppuja pitäis kait minunkin tehdä ,ne on kyllä lampaiden herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan olekin hieno tunne, kun saa heinät kerättyä? Kerppuja onneksi pystyy tekemään pitkin kesää.

      Poista
  2. Olipa reipasta heinäntekoa! Upeaa, että saitte apua. Mutta onpa teillä satanut! Täällä on tullut korkeintaan kerran viikossa joku sade, välillä parinkin viikon tauko. Silti se on ollut monin verroin paremmin sadetta kuin normikesänä, joten tyytyväisiä ollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menin sanomaan Isännälle, että oikeat heinämiehet nappaavat seipäät suoraan maasta heinineen. Pakkohan hänen oli sen jälkeen näyttää, miten se sujuu. Täällä on satanut yllättävän paljon tänä kesänä.

      Poista
  3. Juhannuksen jälkeen on ollut sateisempaa, mutta hyvä kun saitte heinän talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän alkoi jo hirvittää, kun poutajaksoa sai odottaa niin pitkään.

      Poista