Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 15. joulukuuta 2022

Kakluunin korjaus alkaa

Viime vuoden keväällä nuohooja kysyi, onko kakluuni vetänyt hyvin. Kyllä se mielestämme oli. Hän näytti, että ylhäältä on tiili huonossa asennossa ja voisi estää savun sujuvan kierron. Viime talvena lämmitimme tosi vähän kakluunia, kun ajattelimme, että se voi olla huonommassakin kunnossa. Tänä vuonna nuohooja katsoi uudelleen, mutta ei pitänyt tilannetta pahana. Sanoi, että siellä on kyllä pari muutakin tiiltä irrallaan. Vaikka tiilet ottaisi pois, voisi silti käyttää vielä muutaman vuoden.


Arvelimme, että olisi ehkä kuitenkin parempi korjata uuni tässä vaiheessa, kun korjaukseksi riittäisi yläosan korjaaminen. Muutimme yläkertaan nukkumaan ja tyhjensimme kamarin valmiiksi. Muurari kävi tänään tuomassa tavaransa ja katsomassa, mikä uunin tilanne on. Huomenna korjaustyö alkaa yläosan purkamisella.


Harmi, kun en huomenna ehdi seuraamaan työtä, sillä minulla on taas ääniterapia Turussa. Pikkuhiljaa ääni alkaa toimimaan paremmin, joten pääsen tammikuussa takaisin töihin. Varsinaiseen äänihalvaukseen ei terapialla pystytä vaikuttamaan, mutta kaikkeen muuhun siihen liittyvään pystytään. Tässä on vielä video nielustani, jossa näkyy, miten vain toinen äänihuuli liikkuu.

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti terapia puree!
  Uunin korjaamista on tosiaan kiehtovaa seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä edistystä on jo selkeästi havaittavissa. Onneksi muurari oli ottanut kuvia, joten voin katsoa niistä. :)

   Poista