Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 26. joulukuuta 2022

Kakluunin korjaus, osa 2

Kakluunin purku eteni tarvittavan määrän, joka ei ollut kovin mittava. Koska vika oli yläosassa, riitti pienempi purkukin. Meidän uunimme erikoisuus on tuo piippu, joka lähtee suoraan kakluunin yläpuolelta kulkemaan yläkertaan, jossa on myös samanlainen rakenne pönttöuunissa. Siitä piippu nousee katon läpi ylös. Piippu muurattiin uusiksi vuonna 2017, jolloin lähes kaikki tilan piiput korjattiin.


Ylimmät osat kakluunia olivat hyvässä kunnossa. Tiilet olivat piukasti kiinni, eikä murtumia löytynyt.Alhaalta päin otetussa kuvassa sisähormi näyttää hyvältä, eikä vaadi korjauksia.

Alhaalta

Mutta nyt pääsemme korjausta vaatineeseen paikkaan sisähormin yläpäässä. Siellä ensimmäinen kerros täkkäyksestä oli pudonnut alas ja sisähormin ylin kerros oli löysä. 


Muuten sisätilat näyttivät ehjiltä, joten korjaus keskittyi tuon täkkäyksen uudelleen muuraamiseen.


Niin alkoi kakluuni rakentua uudelleen. Vielä on ylin kerros laittamatta. Kunhan arki taas koittaa, voi uunin tehdä loppuun. Sen jälkeen onkin suuri siivous edessä, sillä pölyä on koko huone täynnä. Saattaa olla, että nukumme lopputalven yläkerrassa keittiön yläpuolella. 


Oikein mukavaa tapaninpäivää! Joulu on mennyt mukavasti. Olimme aattona Isännän siskon perheen luona Seinäjoella. Myös hänen vanhempansa tulivat Kainuusta sinne. Joulupäivän olimme äitini luona, jonne tuli myös veljeni tyttärensä kanssa. Tänään otamme rennosti kotosalla. Huomenna saapuu Apupoika ja jatkamme siivouksella.

2 kommenttia:

  1. Kaunis uuni, ihanaa, että saatiin suht helposti korjattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo on tosi kaunis, vaikka nuo seppeleet ovatkin ylösalaisin. Osaavalle kai tuollainen on helppo homma, mutta sotkua syntyy ihan valtavasti. :)

      Poista