Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 20. syyskuuta 2021

Mustikkamaan pohjustusta

Viikonloppuna oli taas apupoika käymässä. Tällä kertaa valitsimme työksi mustikkamaan pohjustuksen. Poistimme vuoden verran olleet pressut ja kitkimme kaikki raoista karanneet rikkaruohot. Lopuksi vielä harasimme alueen tasaiseksi.


Haimme kuivurin ylisiltä kaikki villasäkit ja tyhjensimme peltoon. 


Lampaanvilla oli vaikein levittää, sillä villat olivat melkoisella mykkyrällä. Koirien villat olivat paljon helpommat, sillä ne olivat säilyttäneet sileytensä. Melkoinen määrä villaa oli, joten saimme ihan hyvän kerroksen pintaan.


Kastelimme villan märäksi ja laitoimme pressut takaisin siististi paikoilleen. Nyt villa saa olla kevääseen asti pressun alla. Keväällä on tarkoitus laittaa uutta turvemultaa villojen päälle. Sitten vuorossa on pensasmustikoiden siirto. Ympärille voisi vielä istuttaa jotain havukasvia koristeeksi.

2 kommenttia:

  1. Mikä merkitys villalla on mustikoiden alueella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villat ovat käyttökelvotonta kehruuseen, mutta lannoitteeksi ne vielä käyvät. Nykyisellä paikalla mustikat kärsivät kuivuudesta, joten arvelin villojen sitovan myös kosteutta. Tämä jää nähtäväksi, kunhan joskus saamme siirrettyä pensaat tänne.

      Poista