Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 10. syyskuuta 2021

Banaani-kurpitsahillo ja hunajapäärynät

Pihatupa on osoittautunut loistavaksi paikaksi näin sadonkorjuun aikaan, sillä se on iso ja tilava. Säilöntä tapahtuu pääosin nyt siellä. Yleensä ikkunan takana on aina yleisöä seuraamassa, mitä ihmiset touhuavat lasikopissaan.


BANAANIKURPITSAHILLO

1 kg kurpitsaa
2 banaania
1 sitruuna
4 dl sokeria

Pilko kurpitsa palasiksi ja lisää sokeri sen päälle. Purista sitruunasta mehu kurpitsojen joukkoon. Jos haluat, voit raastaa myös kuoren antamaan kirpeyttä hillolle. Jätä seos muutamaksi tunniksi mehustumaan. Pilko banaanit joukkoon ja sekoita tasaiseksi soseeksi. Kiehauta ja purkita. Tämä hillo ei ole pitkään säilyvää lyhyen keittämisen vuoksi, mutta kylmässä säilytettynä kuitenkin viikkoja.

Tässä on 2,5 annosta hilloa.

Muistan saaneeni banaanikurpitsahilloa kerran ja se maistui todella hyvältä. Olin aivan ihmeissäni, kun kuulin sen ainekset. Hillo on todella helppo valmistaa, joten suosittelen kokeilemaan. 

Poimin taas erän päärynöitä ja tein niistä hunajapäärynöitä umpioimalla. Vielä näitä ei ole maistettu,mutta toivottavasti ovat hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti