Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 4. syyskuuta 2021

Maustekaapin järjestely

Saimme Intiassa käydessämme ystäväperheeltämme valtavan määrän mausteita. Ensimmäinen tehtävämme oli aikoinaan ottaa selvää, mitä missäkin pussissa ja purkissa oli, sillä kaikissa ei ollut englanninkielistä tekstiä. Jo tämä tehtävä oli melkoinen, mutta tuli tehtyä. Sen jälkeen on ollut lähinnä reseptien etsimistä, mitä maustetta mihinkin voisi käyttää.

Nyt päätimme järjestellä koko maustekaapin ja laittaa kaikki olemassa olevat mausteet sellaisiin purkkeihin, joista niitä tulisi enemmän käytettyä. Purkituksen jälkeen näytti aika pahalta, sillä pöytä oli aivan täynnä. 


Maustekaappina meillä on vanha renginkaappi, jonka edellinen asukas on maalannut. Vuosiluku varmaan pitää paikkansa, sillä sisäpuolelta työn jälki on aikakautensa mukaista. Tosin sisäpuolikin on maalattu, joten aivan alkuperäiskuntoinen kaappi ei ole. Lusikanpaikat siellä kuitenkin on vielä paikoillaan. Nyt siivosimme sen kunnolla ja laitoimme paremmat hyllyt. Ohuet vanerilevyt eivät kestäneet minkään painoa, joten vaihdoimme ne vähän paksumpiin. Laitoimme myös hyllypaperit.


Ylimmälle pienelle hyllylle laitoimme kaikki ylimääräiset suolat ja niiden eteen rivin isoja purkkeja (720 ml). Seuraavalle hyllylle laitoimme kaksi riviä isoja purkkeja.


Kolmannelle hyllylle laitoimme kahdeksan keskikokoista purkkia (350 ml). Niiden viereen laitoimme pienemmät maustepurkit ja äärimmäiseksi korin, jossa ovat suolasirottimet ja aivan pienet purkit. Alimmalle hyllylle laitoimme kolme riviä pienimpiä purkkeja (270 ml) ja viereen sinikantisia maustepurkkeja. Oikealla ovat maustemyllyt.


Isäntä arveli, että alahyllylle voisi tehdä pienen porrastuksen, jotta kaikkien mausteiden nimet näkyisivät suoraan. Ehkä se on tarpeellista, ettei kaikkia tarvitse siirrellä nähdäkseen, mitä missäkin on. Nyt pitäisi alkaa todella tehokäyttää kaikkia näitä, jotta eivät jää vain koristeeksi. Vaikka ei tämä yhtään silmiä häiritse enää. Toista oli, kun mausteet olivat sekalaisissa pakkauksissa konttuurin laatikossa.

4 kommenttia:

 1. I have read so many posts on the topic of the blogger
  lovers except this piece of writing is truly a good piece of writing, keep it up.

  VastaaPoista
 2. Thank you so much! I'll try my best to keep it up. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa teillä melkoinen määrä mausteita. Toivottavasti säilyvät käyttökelpoisina ja tuleehan niitä toki käytettyäkin kun kotona ruokaa laitetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mausteita on tosiaan valtavat määrät ja nyt jo alkaa tulla kiire, että ehdimme kaikki käyttämään. Kolmisen vuotta kai mausteet ovat parhaimmillaan. :)

   Poista