Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 16. elokuuta 2019

Uusia sähköjä

Kun autotalli muuttui  varsinaiseen käyttöönsä, oli tietysti palautettava sinne sähköt, jotta sitä voi käyttää normaalisti. Jopa ulkovalo palautettiin, mutta modernilla otteella, sillä tässä on valotolppien tapaan astronominen kellokytkin, joka sytyttää valon hämärän tullen. Ei siis tarvitse etsiä katkaisijaa mistään, kun valo on jo valmiina. Jo tämän valon saaminen helpottaa iltaisin kulkemista navetan ja autotallin läheisyydessä, kun näkee jo vähän pimeydessä. Kesän kääntyessä loppuaan kohti huomaa taas, ettei valoisuus ollutkaan pysyvä olotila, vaan syksyn pimeys on jo vaanimassa illan kulkureiteillä.


Kohta on jo aika, kun lypsyltä tullessa ei ilman otsalamppua pärjää, ellei missään ole valoa. Kuljen yleensä ulkokautta ja suljen vuohelan ulko-oven ja menen tarhan kautta tielle. Nyt valo pitää askeleeni tiellä, mikä on tietysti oikein hyvä ja turvallinen asia.


Autotallista tuli lähes häikäisevän kirkas valaistuksen myötä. Tässä tilassa ei ollut edes ikkunaa, joten  muutos on todella suuri. Tulevana talvena toinen autoista voi olla jo täällä ja toinen vieressä katoksessa lämmityksessä. Viime talvena erinäisiä sähköjohtoja risteili vielä pitkin pihaa.


Varaston puolelle laitettiin pyöreät kupuvalaisimet vanhojen aikojen tunnelmaan sopiviksi. Valaistusteho on silti moderni.


Verstaassa on tarpeeksi sähköä isommillekin laitteille, joita ennen sähköistettiin talon eteisen sähköistä. 


Verstaassa on myös uusia valoja, jotka pitävät koko tilan valaistuna. Isäntä on aika innoissaan tästä pitkään haaveillusta tilasta, josta vihdoin tuli totta.


Toinen valaistunut tila on vuohela. Täällä toimimme ennen vain yhdellä hämärällä valolla, joka vedettiin navetan eteisestä. Nyt koko tila on valaistu. Katossa on neljä plafondia, jotka antavat koko tilaan tasaisen valon.


Lypsypöydän yläpuolella on vielä tehovalo, joka auttaa myös sorkkien leikkaamisessa, kun sorkat ja sakset näkyvät. 


Tärkeimmät tilat ovat nyt valaistuja, mutta talossa olemme vielä jatkojohtojen varassa. Sielläkin alkaisi olla sähköistyksen aika, mutta emme ole vielä ehtineet etsiä sopivia johtoja, katkaisimia ja pistorasioita, jotka sopivat vanhan talon tyyliin. 

10 kommenttia:

 1. Sähkö on niitä maailman ihmeitä joita ilman on vaikea olla. Nyt kelpaa työskennellä hyvin valaistuissa tiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän tärkeäksi tuon sähkönkin huomaa, kun sitä ei ole. Pian pääsemme myös itse tuottamaan sähköä. :)

   Poista
 2. Nyt kelpaa marraskuussakin touhuta, kun on hyvät valot. On aika ihnottavaa, kun yrittää vähässä valossa touhuta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeässä ährääminen on niin syvältä! Nyt on tilanne jo aika hyvä. :)

   Poista
 3. Hyvät valot ovat kyllä tarpeeseen ja helpottavat työskentelyä. Ihana kisu teille myös muuttanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukavaa iltahämärissä kulkea autotallin lähellä, kun näkee kulkea. Helli on niin valtavan suloinen. :)

   Poista
 4. Valoa elämään, niin väritkin näkyy.
  Mukava nähdä edistystä valaistuksen osalta, kuten niin monen muunkin asian suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden tilan saaminen käyttöön täällä on aina suuri voitto. :)

   Poista
 5. Hauskan näköinen talli ja nimenomaan mielestäni tuo rustiikki ulkonäkö sopii juuri hyvin. Meilläkin tuli juuri uusi talli autoille, joka oli eräänlainen teräshalli tyylinen, joka vaan koottiin meidän pihalle. Kiva nyt kun saa autot lämpimään ja lumelta suojaan. Nimenomaan hyvä olla hyvät valot, että näkee työskennellä pimeämmälläkin tuolla tallissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä ei olekaan niin paha kuin pimeys. Nyt tallilla näkee tehdä illallakin, kun on jo aikaisin pimeä. :)

   Poista