Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 1. elokuuta 2019

Puuvajasta puuvaja

Otsikko kuulostaa varsin omituiselta toistolta, mutta rakennus on ollut nimeltään koko ajan puuvaja, vaikka se ei ole ollut sitä toiminnaltaan. Puuvaja löytyi metsän keskeltä tontin rajalta harmaana ja synkkänä.


Ensimmäisenä syksynä menin vähän tutkimaan, mitä siellä mahtoi olla. Tavaraa olikin todella paljon, josta osa oli puista, mutta puuvajana tämä ei ollut toiminut, vaan romuvarastona.


Viime vuonna puuvaja sai jo uuden värin pintaansa ja muuttui kauniiksi pieneksi vajaksi, jossa edelleen oli valtava romumäärä. On siinä sivussa myös huussi, joka on toiminut oikein hyvin. Valoisaakin siellä on, sillä puuvaja oli varmaan ensimmäinen sähköistetty rakennus, kun jouduimme uudistamaan sähköntulon.


Nyt puuvaja on oikeasti puuvaja, sillä siellä on polttopuuta jo aika mukavasti.


Huussikin on vielä erittäin hyvin toimiva. Autotallin siivouksen yhteydessä löytyi kasa pieniä kukkatauluja, jotka pääsivät huussitaiteeksi.


Kesäkuussa pilkotut vaahteraklapit siirtyvät kärryllinen kerrallaan puuvajan täytteeksi. Ihan täysin kuivaa puu ei ole vielä, mutta ei sitä ensimmäisenä käytetäkään, sillä kuivuri on vuorossaan ensin. Niinpä näistä puista tuleekin hyvä uusi varasto, kun kuivuri on tyhjentymässä. 


Vaahteraklapia on tulossa lisääkin, sillä nyt se viimeinen puuntynkä on palasina. 


Eikä näkymässä ole mitään vikaa, vaikka vaahterat ovat vähentyneet. Silmä tottuu nopeasti muutoksiin.


Kaatopaikkakäyntiä on taas luvassa, kun se puuvajasta pihalle kannettu roina on lajiteltu. Suurempi osa taitaa mennä kaatopaikkakärryyn. Jokohan voisimme saada kanta-asiakasalennusta?

6 kommenttia:

 1. On teillä tuota roskaa jokainen mahdollinen tila täynnä, ihan lukiessakin tuntee kuinka tontti ja rakennus huokaa kun pääsee siitä eroon. Näitä on ihanan voimaannuttavaa lukea täälläkin päässä. Ihanat pikku taulutkin taas silmän ilona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana tunne, kun rakennus kerrallaan tyhjenee ja pääsee takaisin oikeaan käyttöön. :)

   Poista
 2. Ainakin voisitte saada ahkeran kierrättäjän ja tunnollisen lajittelijan palkinnon! Moni vain tekisi kasan pihalle ja tuikkaisi kaiken tuleen. Huussiin tuli taulujen myötä kodikas tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin lajittelen ja kierrätän, että tarpeellinen pääsee käyttöön ja jätteet oikeisiin paikkoihin kuin poltan myrkyiksi ympäristöön. Tiedän myös monia, jotka pistäisivät vaan nuotion pihalle ja polttaisivat kaiken siinä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Siitä tuli siivouksen jälkeen varsin kaunis rakennus. :)

   Poista