Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 11. heinäkuuta 2019

Naapuriapua

Kävimme katsomassa edesmenneen naapurin tiluksilla, mitä sieltä voisi hankkia meille. Ja tietysti löytyi vaikka mitä. Musta rautainen kalusto pääsi omenapuun alle odottamaan (ensin pesua) iltapäiväteen nauttijoita. Löysin sieltä vielä rullatelineenkin, joka oli puutoslistalla. Paljon muutakin sieltä löytyi, eikä tarvinnut kovin kaukaa hoitaa näitä hankintoja. Saimme nämä jopa traktorikyydillä suoraan kotiin. Maksunkin saimme päättää ihan itse, mutta ihan kohtuullisella summalla selvisimme.


Toinen naapuri kävi eilen niittämässä heinäpellon. Nyt onkin aika odotella hyviä poutakelejä lauantaihin asti, jolloin heinä siirretään seipäille kuivumaan. Tänä vuonna on ihan turha odotella niin hyvää onnea, että pääsisimme kuskaamaan heinän suoraan ylisille, sillä kuivuutta ja kuumuutta ei ole ollut viime vuoden tapaan. Tosin heinäkin on kasvanut korkeaksi tänä vuonna ja tulee täyttämään navetan ylisen tehokkaasti.


Isäntä kävi kolmannen naapurin luona raivaamassa pusikkoja. Samalla hän sai pusikot mukaansa, eikä vuohilla ollut mitään sitä vastaan. Olivat todella tyytyväisiä hyvistä pajuista.


Meistä vielä eteenpäin asuva naapurimme tuli avukseni pesemään ikkunat päärakennuksesta. Koko päivä siinä menikin, sillä jouduimme miettimään, miten mikäkin osa lähtee irti. Osassa oli saranat, mutta toisista piti irrottaa päällimmäinen ikkuna pois. Ja ylimpänä oleva ruutuosa oli joissakin suoraan alempien päällä. Toisissa oli sentään välipuu välissä. Mutta nyt vihdoin ikkunoista näkee kunnolla ulos, vaikka ulkopuoli on edelleen pesemättä. Sekin järjestyy ensi viikolla, sillä jatkamme projektia tulevana tiistaina.

4 kommenttia:

 1. Yhdessä on niin paljon mukavampi tehdä hommia, hienoa kun on mukavat ja auttavaiset naapurit. Kaunis (kauniimpi kaunein) lumpeen kukka ja hieno uusi kattokin näkyi kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tullut siihen tulokseen, että nämä satakuntalaiset ovat aivan parhaita ihmisiä. Ovat helposti lähestyttäviä, avuliaita ja ystävällisiä, vaikka luulevat olevansa ihan jotain muuta. :)

   Poista
 2. Tuollaista rautaista istuinryhmää olen katsellut meillekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olin minäkin ja niin kauniisti se sopii tuonne omenapuun alle. :)

   Poista