Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Autotallin raivaussiivous

Kesäpiiat tulivat viettämään viikonloppua meille tänäkin vuonna. Nyt päätimme siivota koko autotallin kaikkine tiloineen, sillä Isännän piti saada itselleen verstas ja säilytystilaa työkaluille. Nyt työkalut olivat olleet pienessä varastossa navetan ylisillä, mutta sinne taas pitäisi laittaa invertteri aurinkosähköä varten. Niinpä kävimme töihin ja tyhjensimme kaiken ryönän pihalle. Ja paljon sitä olikin. Harmi vaan, ettei kaatopaikka ollut auki, jotta kuormia olisi voinut viedä kärryn täyttyessä. Nyt saimme vain ensimmäisen kuorman tehtyä, kun muu roina jäi pihalle odottamaan. Osa tietysti oli käyttökelpoista tavaraa, jota laitoin tarjolle paikalliseen roskalavaryhmään.

Autotalliin jäivät vielä pitkät listat sekä laatat tulevaan kylpyhuoneeseen.


Varastotilaan jäivät ikkunat tulevaan lasikasvihuoneeseen sekä tiskipöytä, jonka olemme hankkineet keittiöön.


Verstaassakin oli paljon tyhjennettävää ennen siivousta ja uudelleen täyttämistä. Lopulta kuitenkin tila oli siivottu ja säilytettävät kalusteet siirretty takaisin.


Pikkuhiljaa sielläkin tavarat löytävät paikoilleen. Pöytä on vielä ilman päällilevyä ja ruuvipenkki kiinnittämättä seinään, mutta vähitellen tila muotoutuu käyttökelpoiseksi. Nyt se on jo siinä kunnossa, että voi kutsua sähkömiehen palauttamaan tilaan sähköt.


Verstaasta löytyi vanha pakastin, josta löytyi yli kymmenen vuoden takaista ruokatavaraa. Arvaat varmaan, ettei ihan syömäkelpoista kuitenkaan.


Pohjalle jäi vielä paksu kerros mustaa liejua, kun olimme kauhoneet kaiken moskan ensin pois.


Piha on vielä hurjan näköinen kaikkine kasoineen, mutta huomenna saa jo viedä muutaman kuorman kaatopaikalle. Sitten ulkopuolikin alkaa olla jo katseenkestävä.


Siivouksen jälkeen oli ihana käydä uimassa, sillä lämminhän tuossa urakassa tulikin.

2 kommenttia:

  1. Voi ei, teillä riittää siivottavaa ihan joka rakennuksessa ja kun pihakin oli yhtä rytöläjää aluksi! Auts tuota pakastinta, yökkäys-refleksi tuli jo pelkästään lukiessa, saati että olisi itse kannen avannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kovin herkkä pahoille hajuille, mutta tuon tyhjentäminen oli todella yököttävää! Meillä riittää raivaamista vielä pitkän aikaa, kunnes päästään ylläpitomoodiin. :)

      Poista