Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Hurjan paljon heinää

Vihdoin tuli tarpeeksi monta peräkkäistä päivää poutaa, että pystyi alkaa heinätöihin. Keskiviikkona naapuri kävi niittämässä. Lauantaina kokoonnuimme pienellä joukolla nostelemaan heinät seipäille.


Isäntä työnsi seipäitä maahan ja me muut haravoimme ja nostimme heinätupot seipäisiin. Puolen välin jälkeen jo huomasi selvästi, miten paljon heinää oli tulossa tänä vuonna. Meillä oli omia seipäitä 60 ja lainattuja 30 ja kaikki menivät. Viisi tuntia saimme huhkia pellolla, mutta lopulta heinä oli seipäillä.


Komea näky siitä tulikin, kun heinät ovat valmiina. Tietysti edessä on vielä heinän korjaaminen ylisille, mutta tämä oli se raskaampi työ. Ylisille saakin tehdä tilaa, että kaikki tuo sinne mahtuu.


Hyvällä mielihalulla söimme ison kattilallisen peurakeittoa.


Kuningatarrahkakin kelpasi, eikä isosta kulhollisesta jäänyt kuin vähän pohjalle.


Annoimme vielä osallistujille lahjaksi valitsemansa saippuan heinäpölyjen pesemiseen pois iholta.


Ja pienet naarmut ja itikanpistot taas saa hoidettua pois Kivimäen Emännän Kolmen yrtin naarmuvoiteella, jossa ratamo, siankärsämö ja mesiangervo toimivat vaikuttavina aineina.


Kyllä olimme Isännän kanssa väsyneitä ja kipeitä illalla. Luultavasti olivat muutkin talkoolaiset. Oli silti hyvä mieli, että työ tuli tehtyä tälläkin kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti