Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Kasvihuonekuulumisia

Kasvihuone kesti talven lumikuorman, mutta keväällä lumen sulatessa tapahtui pahoja. Moni kaari meni poikki. Ilmeisesti painava sulava lumi painoi juuri kaaren alaosaa, joka ei kestänyt niin kovaa painetta. Keskellä kasvihuonetta kevään viimeinen myrskytuuli repi muoviin aukon. Onneksi tämä ei tapahtunut pahinten pakkasten aikana. Oli siis korjattava syntyneet vauriot.


Toisessa päässä tilanne oli parempi, vaikka kahdessa kaaressa näkyi olevan murtuma.


Yksi valmis kaari oli kuivurissa valmiina, mutta muut oli tehtävä uusiksi. Isännän työkaveri tuli muutamana päivänä avuksi, sillä tekemistä oli aika paljon. 


Lammen luona oli pahimmat vauriot. Pitää keksiä jotain tukia, jotka saisi tuohon keskipuuhun tukemaan kaaria jatkossa.


Kylmä pääsi vaikuttamaan erityisesti boyseniin, joka kukkii vasta nyt. Jos syksy on leuto, voi tulla vielä hyvä sato, mutta aika täpärälle menee.


Jos sato ehtii valmistumaan, siitä tulee runsas. Kukkia ja raakileita on valtavan paljon.


Viinirypäleille on tehty jo ensimmäinen harvennus, jossa leikattiin oksien loppuosa pois viimeisten terttujen jälkeen. Ainakin kerran vielä pitää harventaa, että rypäleet kasvavat suuriksi ja meheviksi.


Tomaatit pääsivät ehjään ja lämpimään kasvihuoneeseen, joten niillä kasvu on ollut oikein hyvä. Vähän aikaa vielä menee ennen satoa, mutta muuten näyttää hyvältä.


Tämän vuoden erikoisuutena kokeilen munakoisoa, joka näyttää ihan hyvältä tässä vaiheessa. Yksi taimista on hyvin pieni, mutta muut kasvavat hienosti.


Lisäsimme altaaseen vetta alkukesästä (ja saimme kaivon tyhjäksi), joten lampi on aika hyvässä kunnossa. Vettä pitäisi lisätä vielä reilusti, mutta nyt ihan heti ei kannata, sillä lumpeet aloittavat kukintansa. Ehkä jo huomenna ensimmäinen nuppu avautuu koristamaan nurkkaa.


Kun ulkona ei ole niin kovin lämmintä, on paljon hauskempi olla kasvihuoneessa. Myös kissat pitävät sitä lempipaikkanaan.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti ehditte saada boysenista hyvän sadon. Minun karhunvattuhaaveet menivät talvella kun jänikset pääsivät syömän kaikki oksat. Ensi talveksi suojaan paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että menivät parempiin suihin! Jänikset mokomat ovat ihmeen ehtiviä. Toivotaan pitkää lämmintä syksyä, että nämä ehtivät valmistua.

      Poista