Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 15. elokuuta 2018

Uusimmat tiput

Talon alla hautonut kana toi vihdoin pienet tipunsa esille. Olimme kaivaneet kanalta pois neljä munaa, jotka lahjoitimme yhdelle kanaharrastajalle, jonka kana hautoi tyhjää pesää. Nyt sielläkin emo saa hoitaa vihdoin tipuja. Meille jäi vielä seitsemän tipua, joista yhdestä ei taida olla eläjäksi, sillä sen toinen jalka sojottaa suoraan sivulle. Kana on vieläkin vihainen minulle, koska pyydystin sen tiput pihalta kissanlaatikkoon, nappasin huutavan emon kainalooni ja kuljetin koko porukan kanalan nurkkaan.


Myimme myös isoista tipuista neljä, mutta niitäkin on vielä viisi jäljellä. Takapihan tipu kasvaa kovaa vauhtia. Sillä on huoltajanaan emo ja yksi kukoista. Myös vanhapiikatäti kulkee mukana varmistaen, että perheellä on kaikki hyvin.


Muuten kanat ovat loppukesästä villiintyneet, eikä koskaan tiedä, missä ne viipottavat. Tällä kertaa löysin ison parven suulin luota. Ainakin 12 siivekästä oli valtaamassa uusia alueita.


Yksi kana on edelleenkin mysteeri. Se on aamuisin odottamassa etutarhassa, että avaan kanalan luukun, jotta se pääsee sisälle syömään. Sen asuinpaikasta ei ole tietoa, eikä siitä, millainen hautomispesä sillä jossain on. Toivottavasti sillä ei ihan valtaisaa munakasaa ole haudottavana, sillä onhan näitä siivekkäitä jo ihan tarpeeksi yhteen talouteen.

6 kommenttia:

 1. Vaan eipä tarvitse ostaa munia kaupasta. Meillä kuluu kananmunia ihan älyttömästi, hyvää ruokaahan ne on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tarvinnut ostomunia, eikä maitoakaan. Olemme saaneet myytyä myös jonkin verran munia, kun rekisteröidyimme alkutuottajiksi. :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista miten paikoillaan nuo tiput osaavat olla kun emo-kana käskee!

  VastaaPoista
 3. Omat munaajat on ihan loisto juttu! Toivottavasti saatte jotain keittiönkin iloksi, ettei kaikki päädy vain haudottaviksi. Aina puolet on kukkoja, joten hetken päästä pitää miettiä, mitä kaikille niille tehdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sentään tulee syötäväksikin, vaikka nämä ovat melkoisia hautomakoneita. Kukoille löytyy kyllä osoite ruokapöydästä, vaikka se yksi vaihe tiukkaa tekeekin.

   Poista