Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Sininen viiva ja sulavat solmut

Yhtenä päivänä Kivimäkeen alkoi ilmestyä sinisiä viivoja. Niitä oli tien varressa, rakennusten vierellä ja nurmikollakin.


Toisena päivänä navetan päätyyn ilmestyi iso kasa hiekkaa.


Maanantaina pihaan ilmestyi kaksi kaivuria.


Maanantaina kaivurit kaivoivat valtavia kuoppia. Tätä remonttia ei ollut suunniteltu vielä tälle vuodelle, mutta sen myrskyn vuoksi sähköremontti oli pakko ottaa nyt ohjelmaan. Eikä sähköremontti olekaan mikään ihan pieni juttu, sillä kaikki sähkönkulku ohjataan nyt maan sisään, eikä ilmojen halki kulje enää mikään muu kuin tuuli ja linnut.


Kaapeli on vedetty tuolta mutkasta asti tien vierestä. Sähköyhtiö suostui maksamaan kaapelin tuolle välille, mutta kaivuutyö jäi meidän kustannukseksemme.


Maata pitkin laitetaan kulkemaan sähköjohdot, puhelinjohdot sekä valokuitu, vaikka sille ei toistaiseksi ainakaan ole tulossakaan mitään käyttöä, ei kyllä puhelinjohdollekaan. Mutta tulevatpa nyt varmuuden vuoksi.


Samalla olemme miettineet hieman pihan valaisemista, sillä täällähän on valtavan pimeää. Tuolle pätkälle tien ja talon väliin laitamme kaksi valotolppaa ja aittapolun päähän yhden. Muita valoja voikin laittaa rakennusten seiniin. Tämä remontti on nyt ainoa, jonka teemme nyt syksyllä, koska luultavasti se vie viimeisetkin lainarahat, eivätkä varmasti riitäkään. Sähköt vedetään siis trenkituvalta kuivuriin, huussiin, talolle, navetalle, suulille, autotallille ja pakarituvalle. Ja kuten nimi kertoo, maaperä on erittäin kivistä.


Mutta Sulevin nahka alkaa olla jo aika tasainen. Sen haava parani todella hyvin. Sinisistä tikeistä on vielä pieniä jälkiä olemassa, mutta nypimme kissan kanssa niitä välillä vähemmäksi. Tikit ovat sulavat, mutta kyllä tuohon ihon pintaan niitä on jäänyt. Kunhan karvat tuosta kasvavat takaisin, mitään näkyvää ei jää muistuttamaan siitä isosta reiästä, joka siinä oli.

6 kommenttia:

 1. Niinpä...sähköpylväät ovat katoavaa kansanperinnettä..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne tosiaan ovat. Tältäkin tilalta ne lähtevät nyt pois.

   Poista
 2. Maakaapelit on aina parempia, mutta missä pääskyset nyt istuvat kun puhelinlankoja ei ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mitäs nyt tehdään? Täytyy varmaan jättää joku lanka vielä olemaan pääskysiä varten. :)

   Poista
 3. Ihan hyvä että pistätte kaapelit maahan mutta edelliset kommentit ovat kyllä totta. Tuo toinen kuva on muuten kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joka vuosi katkeaa yksi lanka Kivimäellä, niin kyllä silloin on pakko jo miettiä muita ratkaisuja sähkölle. Eivät kyllä nuo meidän pylväät ole niitä kauneimpia, valitettavasti. Mutta saattaa olla, että joku niistä jää vielä pystyyn muistuttamaan menneistä ajoista. :)

   Poista