Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 5. syyskuuta 2015

Siiven alla

Vastahan ne kuoriutuivat ja olivat niin pieniä ja pörröisiä. Nyt ne mennä viipottavat muiden mukana kaikkialla. Kännykkäkuvista ei niin tarkkaan näe, mutta kyllä ne siellä ovat.


Vielä ne pitävät kovaa piipitystä ja pysyttelevät aivan emon lähellä, mutta ovat niin rohkeaa ja isoa olevinaan jo.


Mutta kun tulee ilta, pikkuiset ovat kaikki Emmin siipien suojassa. Sieltä voi sitten vähän kurkistella, mitä oikein olen tekemässä.


Emmi on tipuineen lypsypenkin ylälaudan päällä. Siitä sitä onkin hyvä tarkkailla lypsyn etenemistä.


Päitä putkahtelee näkyviin milloin mistäkin kolosta. Mutta jos menee vähänkään lähemmäs, päät häviävät äkkiä siipien peittoon.


Onhan se mamman suojissa vielä hyvä olla ja oppia elämää. Ja siipien alla on turvallista.


Aina, kun katson näitä tipuja tuolla emonsa siipien alla, tekee mieleni laulaa tätä lastenlaulua.


8 kommenttia:

 1. Ihanan hellusia tipuja! Kyllä noita olisi mahtava seurata omallakin pihalla. Joutsentenkin siipien suojista päitä vilkkuu, kun poikaset ovat vielä pieniä. Samoin isokoskelon selässä on sellainen lasti, ettei paremmasta väliä. Olenkin ristinyt isokoskelon Viljonkaksi; jotenkin ne muistuttavat toisiaan. :)

  Eipä ihme, että laulu tulee mieleesi tipuja katsoessasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On näitä kyllä hauska seurailla. Voi isokoskelon perhekuljetusta, on siinä kyytiä kerrakseen. :)

   Poista
 2. On nuo tei tipuset niin sulosia.

  VastaaPoista
 3. Tiput ovat kasvaneet paljon. Kohta menevät vielä kovemmin nyt vain täytyy kerätä rohkeutta. Hyvää viikonloppua! Täällä Turun seudulla on satanut tänään, toivottavasti siellä olet saanut tehdyksi jotain tai vietät ansaittua lepopäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikonloppua Turkuunkin päin! Päivä päivältä näillä pienillä rohkeus lisääntyy. Tuo aitauksen ulkopuolelle tuleminen oli jo iso asia.

   Poista
 4. Ihana pieni kukko siellä siiven alla kurkistelee! :)

  Meilläkin on tällä hetkellä tipuja - tulevana sunnuntaina tulevat neljän viikon ikäiseksi. Niin se aika aina juoksee.. tuntuu kuin ihan vasta äsken olisivat munista putkahtaneet!

  Tulen niin hyvälle tuulelle kun katselen niiden menoa pihalla emon perässä. Ovat niin reippaita ja se jatkuva piipitys on jotenkin aina yhtä herttaista. Sitten aina välillä Leenu eli emokana pysähtyy johonkin ja kerää lapset alleen lämmittelemään, kunnes taas matkaa jatkuu.. :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä meidän tipuista taitaa olla kolme kukkoa ja vain yksi kana. On kyllä niin mainiota seurata kanaemoa poikasineen. Emo huolehtii niin hyvin koko ajan. Ja ne tiput välillä valtavan reippaina ja sitten taas kiireellä emon helmoihin kipittävät. :)

   Poista