Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 25. elokuuta 2015

Vuosi sitten

Maanantaina 25.8.2014 ajoimme 220 km mennäksemme katsomaan maatilaa, jonka olimme bonganneet netistä päivää aiemmin. Varsinainen näyttö olisi ollut vasta tiistaina, mutta siihen emme olisi millään päässeet ajoissa. Joten saimme välittäjältä mahdollisuuden päästä katsomaan tilaa vähän etuajassa. Satoi vettä ja oli oikein synkkä ilma. Kello taisi olla jo kahdeksan illalla, kun pääsimme perille. Toinenkin pariskunta oli tullut katsomaan samaan aikaan. Nainen vaikutti kiinnostuneelta, mutta mies kauhistuneelta. He olivat siis juuri kuin me. Isäntä kyllä oli aivan liikaa tuon toisen miehen kanssa ja siksi säikähti.

Ensin katsastimme navetan. Mietin, miten hyvin sinne mahtuisivat kanamme ja kuttumme. Tilaa vielä jäisikin. Sitten menimme pakaritupaan. Se oli todella sievän näköinen niin päältä kuin sisältäkin. Toki yksi seinä, vähän lattiaa ja koko välikatto pitäisi uusia, mutta seinän toisella puolella oleva sauna näytti aivan hyvältä, vaikka kiuas olikin hajonnut. Seuraavaksi siirryimme taloon. Sisällä haju oli kyllä hirvittävä, mutta nurkat olivat suorat, lattiat upeat leveät lankut eikä seinissä ollut mitään vikaa. Arvelin heti, että tässä olisi valtavan hyvä talo siivouksen ja pintojen vaihdon jälkeen. Isäntä näki vain kissankakkaa ja työtä.

Suuliin kurkistamisen jälkeen löysimme aitan ja sydämessäni läikähti. Olimme katselleet jo kotimme läheltä aittoja, mutta ei ollut löytynyt. Katsoimme maakellarin ja viinitarhan. Näin myös omenapuut kypsine omenineen. Isäntä näki korkeaa heinää ja risukkoa.

Trenkitupaan kukaan muu ei uskaltanut mennä sisälle kuin minä. Pujottelin sen valtavan tavaramäärän läpi kamariin asti ja tajusin, ettei tuvassa ollut mitään mainittavaa vikaa, se oli vaan täynnä tavaraa. Ajattelin, että tuossa voisi vaikka asua sen aikaa, että talon saisi remontoitua. Isäntä katsoi sammaleisia portaita ja kattoa.

Kävimme katomassa myös traktorin ja autotallin. Sen jälkeen olin täysin vakuuttunut, että olimme löytäneet unelmiemme paikan. Mutta Isäntä oli vielä kauhuissaan. Kerroin hänelle realistisesti, missä ajassa tätä voisi kunnostaa paikka kerrallaan. Osoitin Isännälle ulkorakennuksia ja kerroin, montako verstaspaikkaa hänelle näistä saisi. Jo alkoivat Isännän silmät avautumaan ja hänkin tajusi, että nyt olimme löytäneet jotain todella hyvää. Ja hintapyyntökin kyllä vaikutti.

Hurjan tarjoussodan päätteeksi lopulta keskiviikkona välittäjä ilmoitti, että kyllä se jo riittää, paikka on meidän. Se oli kyllä paras syntymäpäivälahja, jonka olin saanut. Ja siitä riittää iloa kaikiksi tuleviksi vuosiksi.

Vuoden aikana on tapahtunut paljon. Tai katso itse ja päättele, miten on käynyt. Enempää en nyt jaarittele, mutta näytän vähän kuvia, vertailun vuoksi, mitä on ehtinyt tapahtua.

Talo ulkopuolelta vuosi sittenTalo nytMakuuhuone vuosi sittenMakuuhuone nytKylpyhuone vuosi sitten


Kylpyhuone nyt


Pihatupa vuosi sittenPihatupa nyt

Trenkitupa vuosi sitten

Trenkitupa nyt


Navetan pääty vuosi sitten


Navetan pääty nyt


Portti vuosi sitten


Portti nyt


Etupiha vuosi sittenEtupiha nytKuttula vuosi sitten


Kuttula nyt


Pihakasvihuone vuosi sitten


Pihakasvihuone nyt


Viinitarha vuosi sitten
Viinitarha nyt


No, mitä mieltä olet? Onko meistä tähän? Kannattaako jatkaa?

20 kommenttia:

 1. Tottakai kannattaa jatkaa ja ihan varmasti muutaman vuoden päästä teillä on seudun komein kartano.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai sitten kannattaa. Vai vielä komein kartano, hih. :)

   Poista
 2. En minä edes miettisi kannattaako jatkaa. Vuosi on vanhan talon kanssa yksi hyttynen meressä, menee nopeaan. Siihen nähden olette siistineet paikkoja jo todella paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri tuossa laskeskelin, että olen tainnut itse päästä tuolla asumaan jo peräti 6 viikkoa, jonka päälle sitten muutama viikonloppu. Ehkä se siihen nähden on sitten ihan hyvin. :)

   Poista
 3. Teistä on kyllä kunnostamaan ja asumaan Kivimäessä. Kuvista näkee eron. Vuoden päästä huomaatte taas että olette askeleen edempänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden päästä varmaan alkaa ollakin jotain tehtynä, nyt on ollut pääasiassa vain raivaamista ja siivoamista.

   Poista
 4. Hyvin olette päässeet alkuun ja kyllä teillä näkyy hommat sujuvan :) Meillä tulee viisi vuotta jo syksyllä tässä pikkuisessa talosessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuosta ala jotain tapahtua, kun päästään vauhtiin. Pian minäkin pääsen sinne asumaan ja sitten alkaakin kunnon tohina. :)

   Poista
 5. Kyllähän tuo paikka on teille tehty ja sydämessähän sen tuntee, kuten sanoit. Hirmuisesti olette saaneet aikaan ja olen varma, että talovanhus on mielissään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo on aivan tosiaan meidän paikkamme kaikkine keskeneräisyyksineenkin. Ehtiihän vuodessa jo paljon tehdä, vaikka kävisikin vain viikonloppuisin. :)

   Poista
 6. On teil siel ollu mukavaa puuhaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, mukavaa puuhaa on ollut. Nyt seuraavaksi voisikin alkaa tehdä niitä ei niin mukavia puuhia eli kakkasiivouksia. :)

   Poista
 7. Tuo joka paikassa ollut tavarapaljous on kyllä ihan uskomaton ja on varmasti pelästyttänyt osan ostajaehdokkaista. Te olette osanneet katsoa sen ohi ja yli ja nähneet tilalla olevat mahdollisuudet. Vuosi on loppujen lopuksi melko lyhyt aika, mutta melkoisesti on jo muutoksia näkyvissä. Aloitatteko päärakennuksen raivaamisen lähiaikoina? Toivottelen puhtia siihenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi on tosiaan lyhyt, kun emme ole asuneet kohteessa kuin vasta pienen aikaa. Myös nuo kissanjätökset ovat säikäyttäneet monet pois. Päärakennusta on raivattu koko ajan, mutta mitään suurta ei siellä ole vielä saatu aikaan. Olen lähinnä pessyt ja pakannut astioita ja muita tavaroita kaapeista, joita pian alamme purkamaan.

   Poista
 8. olette paljon saaneet hyvää aikaan ja mitä olen seurannut niin talon mukana tuli kaikkea kivaa ja hyvää tavaraa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon tosiaan tuli hyvääkin tavaraa irtaimiston mukana. Syksyn projektina tulee olemaan purkutöitä ja tehosiivousta talon alakerroksessa.

   Poista
 9. No, mitä mieltä olet? Onko meistä tähän? ON. Kannattaako jatkaa? KYLLÄ!
  Paikka on niin kaunis mutta minulta meni hetki ennen kuin hokasin missä talo on. Isolta tieltä olen vuosia ihaillut taloa ja kertonut tyttärellekin kuin kaunis talo tuolla metsän keskellä pilkottaa. Olen niin hyvilläni että kaunis talo tulee asutuksi vaikka hissukseen sillä hommaa riittää jokapuolella. Kun laitoit postauksen siitä navetan pask..siis lannan lapioinnista
  (kuttula nyt eikö?) niin silloin tiesin että tää homma onnistuu jaon tekevissä käsissä! Tätä mieltä olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, ja on sitä pask...lantaa vielä lapioimattakin. Sitäkin riittää vielä pitkäksi aikaa. Kunhan saamme vähän laitettua paikkoja paremmiksi, voisikin aukaista näkymän tielle niin, että ehtisi juuri ja juuri vilaukselta näkemään talon, jos osaa katsoa. On sitä hommaa kaikkialla vuosiksi, mutta niin se oli tarkoituskin.

   Poista
 10. Hei, kiitos ihanasta blogista. Olemme katselleet samantapaista maataloa. Kovasti mietityttää hinta, talo kun on aivan remontin keskellä vielä sisältä, remonttia on aloitettu mutta nyt myydään pois. Voisitko yhtään kertoa missä hintaluokassa tällaisissa taloissa liikutaan ja kuinka paljon uskaltaa tinkiä? Minkä kokoinen tilanne on? Onko teillä ranta lähellä? Talossa on myös 80l rakennettu sauna kylpyhuone mietityttää, mitä tuhoa kosteus on saanut aikaan...kiitos paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anna! Tilamme on 2,74 hehtaaria. Maksoimme tästä 37 000, mutta siinä taisi olla huomioituna vain maan hinta. Rakennukset olivat todella huonossa kunnossa ja osa on vieläkin. Meillä ei ole rantaa lähellä. Kyllä kosteusvauriot saa korjattua, ellei ihan pahoja sädesieniä ole tullut. Kuntokartoitus kannattaa tehdä. Toivottavasti saatte ihanan maalaistalon itsellenne!

   Poista