Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 14. elokuuta 2015

Pullaa

Isännälle pitää olla aina herkkuja, mutta nyt olen viikot pois. Piti siis keksiä jotain hyvää ja helppoa leipomista, jonka Isäntäkin voisi oppia. Olisiko sitten pullan vuoro? Kyllä vielä muutaman kerran pitää harjoitella, että aineksista tällaisen pitkon saa, tuumi Isäntä, eikä meinannut mitenkään ymmärtää, miten kahdesta pötköstä muka saa tällaisen palmikon aikaiseksi. Eli harjoitusta sitten vain kehiin. Tuo pitko on minun tekemäni mallikappale.

Huomaatko muuten, miten keltaista pulla on? Se johtuu kananmunista, jotka ovat täynnä ravinteita, ja siksi niiden keltuainen on lähes oranssi. Arvaat varmaan, että se vaikuttaa myös positiivisesti makuun.


Päätimme sitten vaihtaa trenkitupaan toisenlaisen hellan. Kaasuliesihän ei tarvitse sähköä, joten se oli aika helppo ratkaisu, kun oikea yksilökin löytyi. 


Uuni vaatii vähän enemmän asteita kuin sähköuuni, mutta paistaa hyvin ja tasaisesti.


Nyt sähkölevyt ja se pikku-uuni pääsevät kesäkeittiöksi pihatupaan.

6 kommenttia:

 1. Mahtavan väristä pullaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä todella keltaista. Ei tarvitse laittaa sahramia joukkoon. :)

   Poista
 2. Komea pullapitko! Kyllä nuo isännät ovat kummallisia, aina makeaa vailla, niin meilläkin. Täytyypä houkutella meidänkin isäntä pitkon tekoon, sillä itse en todellakaan osaa niitä pyöräytellä. Tai en ole tosin tainnut edes kokeilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin arvasin, että muutkin isännät ovat herkkusuita. :) Eihän se letitys vaikeaa ole, jos tuollaisen pitkon tekee. Laittaa vaan pötköt ristiin ja sitten vuorotellen ylhäältä alas ja alhaalta ylös ja sama sivusuunnassa.

   Poista
 3. Ihan sama meilläkin, mies koluaa kaapeissa etsimässä jotakin hyvää.
  Ompa upea tuo siun pitkosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei se yksi pitko mihinkään riitä, äkkiä tulee syödyksi. :D

   Poista