Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Talven varalle

Yksi naapuri kävi heittämässä meille ison kasan niittämäänsä heinää. Arveli, että meillä saattaisi olla käyttöä, kun on noita vuohiakin. Ja on toki meillä käyttöä heinille.


Ylisillä on nyt mukava heinäkasa odottamassa talvea. Ei se mikään ihan valtava kasa ole, mutta kyllä siitä hetkeksi riittää syömistä.


Ylisillä tuoksuu oikein hyvältä. Kun kävelee ihan perälle, huomaa, että siellä on jo paljon kerättynä kutuille syötävää talven varalle. 


Kerppuja on pitkä rivi kuivumassa.


Ja vähintään yhtä pitkä rivi on vaahteranlehtiä leviteltynä. 


Toinen naapuri kävi niittämässä Kivimäen pellon. Sieltä saa vielä heinää korjattavaksi, kunhan se vähän kuivuu. Kyllä nyt alkaa olla jo aika hyvin asiat eläinten osalta. Vielä pitää meille ihmisille kerätä syötävää. Vaikka on sitä jo vähän kerättykin. Vadelmaa alkaa olla pakkasessa kymmenisen litraa. Puskissa kyllä olisi vielä ainakin yhtä paljon jäljellä. Ja sitten on vuorossa herukat, boysenit ja rypäleet. Mutta on se kyllä hyvä, kun on niin paljon kaikkea hyvää.


6 kommenttia:

 1. Talveen on hyvä varautua :) Meilläkin on tullut vadelmaa paljon, niinkin paljon etten ole käynyt edes hakkuuaukioilta keräämässä kun omassa puutarhassa on pakastimen täydeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan talveen kannattaa varautua. Meilläkin tulee näitä marjoja sen verran, ettei tarvitse muualta etsiä.

   Poista
 2. Kyllä tei kutuilla on talvella hyvät oltavat,kun nuita herkkuja saavat nauttia.
  Hiljalleen pakastin täyttyy täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jotenkin hieno tunne katsella täyttyvää pakastinta. Ja nyt on kutuillekin sen verran, että voisi kutsua vaikka pukin hetkeksi kylään. ;)

   Poista
 3. On siinä kutuilla popsimista..:)
  Meinaatteko asua talven täällä vai vanhassa paikassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isännällä ovat nyt työt täällä, joten ainakin viikot pitää olla täällä. Jos remontti saadaan Koivurinteellä jo syksyllä valmiiksi, voimme muuttaa kokonaan.

   Poista