Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Uut kiält

No, ko kerra olla muuttamas iha toisel kiälialuel, ni pakko kai se si o ruvet vähä opettelema kiält. Emmää iha varma ol, ossank mää oikiast eres puhhu, ko mää ole vaa kuullu, ko mun isän o puhunu. Mun isän o täst iha lähelt Honklahrest kotosi, jote sen tähre mul jotta ajatust täst kiälest o. Kyl mää ny kumminki vähä eres tota nuatti ossa. Ko kiäles o ain tärkkiä oppi kans se nuatti. Samal, ko sääki ny luet tätä, ni miälessäs koit ossu vähä nuatilles kans.

Mut Isännäl on pal vaikkiamppa oppi uut kiält. Hän o senttä tualt Kainuust kotosi. Ko täs o nii mont uut sanaaki. Mää ole tiätty yrittän opetta, et laiteta vaa veel alkavi sanoihi äffä tilal. Vati o sit fati. Älläl alkavi sanoihi lisätä kans äffä, loska o floska ja likka o flikka. Kauhia pal kool alkavi sanoi käytetä, niinko vaik kohnat, köhjät, köljät, kraaputta, karat ja krapist. Ni sit Isäntä kysys, et fleikkaanko tosta fleivästä sullekin fiipaleen.

Ei se ny viäl mittä luannikast ol, mut vähä sit kerrallas vaa. Ai se otta aikas, ko uut kiält opettele puhuma. O meil viäl onneks aikkaki jokune kuukaus opetel.

Täst mää ajatteli tehrä semmose peruskasvihuane,
mihe tule kaik tomati ja kurku ja muut semmose.
Ny vissi o jo aik kaikki kasvei jo suunnitel.
Alkka ne kylvökki ol jo ajankohtassi.

Juu, emmää ajatel koko aikka tämmöttö kirjotta. Kauhia vaikkia se o, ko o funderattava miälesäs, mimmotto mikäki si iha sanota. Kyllai yks kirjotus ny klaaraantu ja ny se o si reeras.

10 kommenttia:

 1. Huhhuijaa, sai aivot tehdä töitä kun tässä aamuyöllä tätä tavasin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan oli oikein aamuyön aivojumppa. Ainakin pääsit loppuun asti. On tosiaan vaikea lukea mitään murretekstiä, ellei samalla yritä lausua sitä.

   Poista
 2. Turun puolen murteelta kuulostaa. Meidän vanha talomme on Laitilassa ja näin turkulaiselle Laitilan murre on aika eksoottista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtuu varmaan siitä, että olen asunut Turun lähellä lapsuuteni. Menee vähän sekaisin kaikkea. Laitila on kyllä hauskan kuuloista.

   Poista
 3. Täällä yksi kainuulaislähtöinen kans, jolta kyllä meni nyt tää teksti aivan ohi! :D

  Mutta piti tulla sanomaan, että löysin blogisi just, ja piti kahlata kerralla läpi. Niin mielenkiintoista!! Itsellä olisi haaveissa ensiasunto; Mummonmökki tms. jota sitten kunnostaa. Oon aatellu, että olen pikkuisen hullu, mutta kun katsoo tätä teidän projektia, niin helpottaa kummasti... ;) Ihana blogi ja ihana projekti!

  /Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kukaan ei vaikuta enää ollenkaan niin hullulta kuin me. Käy vaan unelmaa kohti, se on hyvä ratkaisu ensiasunnoksi.

   Poista
 4. Minust jotenki tämä sorttine taaplamine ruppe tuntuma melkose tutultt kiälelt..
  mull on sellane kutina ett aika liki meit tairat tull..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl me aika lähel taireta olla muuttamas. Toho Harjavalla tiä vartte, tai vähä sivu siit.

   Poista
 5. Aivan kutkuttavan hauska postaus! Kiitos! En eka kerralla ehtinytkään mennä kaikkia vielä läpi. Kyllä minä voisin tilata useampiakin postauksia tällä kielellä! Olet ilmiselvä Heli Laaksonen numero 2. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiär sit kans siit nii pal, et iha vois tommottis sanno. Hih!

   Poista