Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kivimäki talvella

Viime viikonloppuna satoi lunta oikein reilusti. Päätin ottaa vähän kuvia Kivimäen talvestakin. Eihän sentään täälläkään ikuinen kesä vallitse.


Koivu näyttää edelleen muhkealta, jopa liian muhkealta trenkituvan vieressä. Saisikohan tuota karsittua jotenkin niin, ettei tarvitsisi koko puuta kaataa. Jos katkoisi vain nuo katon päällä olevat oksat jotenkin siististi. Onnistuisikohan se?


Suurten puiden muodostama kuja on kaunis talvellakin. Harmi, että näitäkään ei ole karsittu ajoissa. Nyt meidän tehtäväksemme jää kaataa suurin osa pois, eikä ole uusia upeita taimia väleissä kasvamassa. 


Oikeasti talo näyttää ainakin näin pilvisenä ja lumisateisena päivänä hieman ankealta. Aivan kuin se ei oikein sopisi maisemaan. 


Auttaisikohan, jos vuorilaudat maalaisi jollain värillä. Ehkä tuo valkoinen valkoisella ei ole paras ratkaisu. Mitä väriä ehdottaisit? Ainakin siniharmaata noissa on ollut ja vihreää.


Nyt, kun ei ole lehtiä puissa ja pensaissa, voi pihalta päästä näkemään pilkahduksen aitasta. Ihan sellaisen hyvin pienen pilkahduksen, kun osaa katsoa oikeasta kulmasta.


Tässä varmaan on mennytkin ennen aittapolku, koska kulku oli näinkin helppoa tähän suuntaan.


Tämä pitää kyllä päästää paremmin esille. Aitat ovat jotenkin niin kivoja rakennuksia, että sääli piilottaa niitä. Tästä voisi kehitellä jonkin pienen nukkumasopin kesäajaksi (pienen tavarankarsimisen ja siivouksen jälkeen).


Pihapuutkin ovat valitettavasti aika huonossa kunnossa. Jos nuo kaikki kolme joudutaan karsimaan, pihasta tulee kyllä aika autio. Seuraavat puut ovat vasta suulin alaosan ja pakarituvan välimaastossa.


Pensaikon keskellä kulkee pieni polku, joka johtaa muinaiselle ylisensillalle, jossa on nyt puutarhakeinu. Kauan aikaa sitten ensimmäisen talollisen lapset menivät molemmat samana päivänä naimisiin ja kulkivat tuolta solaa pitkin alas pihalle vihittäviksi. Ne häät olisi ollut mukava nähdä.


6 kommenttia:

 1. Elävien oksien katkominen elävästä koivusta on aika riskaabelia puuhaa- lopputuloksena on helposti pystyyn hiljalleen kuoleva puu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on vielä niin paksut oksat, että saattaa hyvinkin kuolla koko puu. Täytyy varmaan siirtää mökki alta pois. :)

   Poista
 2. koivua voi karsia kun on täydessä lehdessä. Talon vuorilaudat murrettu sininen tai mitä sanoisi punainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan yrittää katkoa kesällä ainakin pienempiä oksia tuolta. Ei olisi kiva joutua kaatamaan noin komeaa koivua.

   No punainen voisi ollakin, sellainen punamullan punainen.

   Poista
 3. Ihanan näköinen talo tuo Kivimäkenne! Mä tykkään eniten juuri tuon värisestä talosta. Omamme on ollut myös samaa väriä ja juuri tumman siniharmailla vuorilaudoilla. Välissä talo on maalattu siniseksi ja nyt palautamme sitä takaisin valkoiseksi, hieman harmaammaksi vain mutta vuorilaudat tulevat ihan valkoiseksi, että juuri ja juuri erottuvat seinän väristä. Teilläkin on näköjään noin, hieman eri valkoisen sävyillä vain mutta mun mielestä tuo on kauneimpia yhdistelmiä ja perinteinen. Myös vihreästä tykkään paljon valkoisen kaverina, ehkäpä harmaan vihreät vuorilaudat myös voisivat sopia jos väriä kaipaat? Tsemppiä isoon kunnostustyöhön :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karo-Liina! Kivimäkikin on ollut harmaamman valkoinen ennen. Varmaan palautamme sitä väriä seiniin. Saa nähdä, mihin väriin oikein lopuksi päädymme vuorilautoihin. Vielä ei mikään ole varmaa. Mutta onneksi ulkomaalaus ei ole ihan akuutein tehtävä.

   Poista