Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 6. helmikuuta 2015

Tapettikerrostumia

Keittiöstä olen löytänyt eniten tapettikerrostumia. Ei se sitä tarkoita, että siellä tapettia olisi vaihdettu useimmin, vaan ovatpa jääneet olemaan. Päällimmäisenä on sinisävyistä tapettia, jonka alla on tyypillistä 80-lukuista ruskeaa pikkukukkaa.


Näiden kerrosten alla onkin huokolevy, joka on lyöty edellisten tapettien päälle. Huokolevyn alta löytyy harmaavalkoinen ruutukuviollinen tapetti.


Sen alla on kukallisempaa, mutta silti hillittyä tapettia. Sen alle en enää päässyt kurkistamaan tällä kertaa.


Pääkuistilla on uudehkoa (90-lukuista) hillittyä raitaa, jonka alla on Enso-pahvia.


Muutama kohta onkin ilman päällitapettia, kuten tässä kylpyhuoneen oven oikealla puolella.


Makuuhuoneen nykyisen tapetin alla on harmaavalkoista pienikuviollista tapettia. Onpa muuten valtavan paljon kärpäsenkakkaa, en kuvatessa edes huomannut. Ei liene ihme, että kärpäset ovat viihtyneet talossa.


Tuon tapetin alla on vielä raitapohjaista valkokuviollista tapettia.


Salongissa on vain se nykyinen tapetti, jonka alla on paperointi. Talossa on varmaan tehty aika iso remontti 50-60 -luvulla, jolloin on laitettu sähköt uusiksi (jossain näkyy vielä niitä ikivanhoja johtoja posliinikiinnikkeineen), vedetty kaikki pinnat uusiksi ja valoisiksi. Harmi, kun en löytänyt mitään alkuperäisiä malleja! Toivottavasti huokolevyjen alla on edes jossain joitain varhaisia tapetteja.

Olen kyllä valtavan onnellinen, ettei talossa ole tehty lastulevyremonttia. Kun on uusittu pintoja, on käytetty huokolevyä ja Enso-pahvia ja pintoihin paperitapetteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti