Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Päärakennus ulkoa

Päärakennus on ilmeisimmin rakennettu 1890-luvulla. Kellarin seinässä löytyy vuosiluku 1891, mutta ei ole mitenkään sanottu, että talo olisi juuri tuolta vuodelta. Tyyli on kuitenkin hyvin 1890-lukulainen, joten niiltä paikkeilta talo joka tapauksessa on. Kun tullaan trenkituvalta eteenpäin, näkyy päärakennus tien oikealla puolella. Tässä päädyssä sijaitsevat salonki tien puolella ja makuukamari oikealla puolella.


Tietä kuljetaan vähän eteenpäin ja tullaan toiselle päädylle, jossa on arkikuisti, josta pääsee keittiöön. Talon kulmassa oleva ikkuna on keittiön ikkuna, samoin tien puolen ensimmäinen ikkuna. Keskellä taloa oleva ikkuna on tuvan/ ruokasalin (miksi sitä nyt sitten nimittäisikin). Yläkerrassa on kaksi huonetta ja aula (ja ihan valtavan paljon komerotilaa).


Kuistilla on kaksi erillistä tilaa. Oikealla on varsinainen kuisti, josta pääsee keittiöön. Kuistilta lähtee myös portaat yläkertaan.


Vasemmalla puolella on pieni lasiveranta, jonka etupuolen ikkunat (samanlaiset kuin tuossa vasemmalla) ovat nyt irti ja alaosakin sortunut. Jostain syystä en ollutkaan ottanut siitä kuvaa. Suuli ja aitta ovat tuon pöheikön takana. Navetta ja pakaritupa ovat heti tuossa vasemmalla.


Pihan puolelta kaukaa katsottuna talo näyttää aika kivalta. Lähempänä sitten näkyy, miten maalia on sudittu huolimattomasti ja seinä levittynyt vedenroiskeista.


Etupuolella on myös kuisti. Tästä pääsee myös yläkertaan ja alakerrassa tupaan tai ruokasaliin. Ylhäällä kuistin päällä on säilytystiloja, joiden keskellä kulkee käytävä, josta pääsee tuohon ranskalaiselle parvekkeelle. Parvekkeen pariovet avautuvat sisään.


Sitten tullaankin takaisin tuohon päätyyn, jossa pihalle on makuuhuoneen ikkuna.


Seuraavaksi menemmekin sitten sisälle. Varaudu pahimpaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti