Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 18. lokakuuta 2014

Ilmakuva

Makuukamarista löytyi ilmakuva tilasta vuodelta 1958. Mielenkiintoista nähdä, miten rakennukset ovat pääasiassa edelleen samoilla paikoillaan, vaikka muutoksiakin on tapahtunut. Tuota ylinnä näkyvää latoa ei enää ole pakarituvan takana. Navettakin on kokenut muutoksia ulkonäöllisesti. On vaikea hahmottaa, mikä tuossa navetan vasemmassa päädyssä on. Kuva on ollut mustavalkoinen ja väritetty lähinnä punaisella ja vihreällä.


Piha on ollut esimerkillisen hyvin hoidettu silloinkin. Nyt viime vuosina vasta on piha jäänyt hoitamatta, mutta siinäpä meille sitten puurtamista löytyykin. Hauskaa huomata, että kasvihuonekin on ollut jo silloin. Jossain vaiheessa niitä on alkanut tulla lisää ja lisää.

Mutta mikä kuvio tuolla pellolla oikein on oikeassa yläkulmassa? Meneekö siellä polkuja vai ojia vai mitä kummia nuo kuviot ovat, joista muodostuu tuollainen hämähäkkikuvio?

6 kommenttia:

 1. Voi taivas mikä projekti! Mutta aivan mahtavaa, että löytyi ihmiset pelastamaan tuon kaiken, joku toinen olisi ajanut katepillarilta päältä. Voinen linkittää tämän omaan blogiini?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Katja! Voit toki linkttää. Meillekin ehdotettiin oikeastaan kaikkien rakennusten purkamista, mutta mitä sitä hyviä rakennuksia purkamaan. Helpompihan se on korjata.

   Poista
 2. Mahtavaa seurailla miten homma etenee! Ja hommaahan riittää ei tule aika pitkäksi..upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaastihan tämä tulee etenemään, mutta mikäs kiire tässä on, valmiissa maailmassa. Vaikka kyllähän kaikenlaiset suunnitelmat jo kutittavat kämmeniä.

   Poista
 3. Voisiko siellä pellolla olla se vesikaivo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että talon vesi olisi noin kaukaa, mutta olen miettinyt, olisiko tuolla vanha peltokaivo. Tuo muodostelma näkyy nykyajan satelliittikuvissakin. Pitääpä keväällä mennä kaivelemaan tuonne, ihan omat arkeologiset kaivaukset.

   Poista