Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Päärakennus sisältä: keittiön pääty

Nyt pääset näkemään samalla jotain aivan kamalaa ja kuitenkin ihan hienoa. Se pariskunta, joka oli samalla kertaa näytössä meidän kanssamme, lähti kauhuissaan pois. Enkä kyllä ihmettele. Valitettavasti. Mutta pidemmittä puheitta, lähdetään tutustumaan. Laita kuitenkin joku hengityssuoja, haju on karmea.

Menemme siis pääovesta sisälle. Vahva kissanulosteiden haju lyö vastaan heti kynnyksellä. Mutta menemme rohkeasti vain sisään eteiseen. Edessä oleva ovi johtaa tupaan. Oikealta lähtevät portaat yläkertaan. Vasemmalta päästään makuukamariin.


Käännymme portaiden alle, jossa on kapea ovi. Väistelemme sujuvasti lattialla kerroksena olevia kissankikkareita.


Ovesta avautuu tällainen näky. Kestää hetken, ennen kuin pystyy havainnoimaan, mitä kaikkea tästä pienestä tilasta löytyykään.


No kattila näyttäisi olevan, ja lämmityskattila. Aika antiikkiselta viritykseltä näyttää, eikä mitään tietoa, toimiiko edes.


Säiliökin on ylhäällä. Tästä ainakin teoriassa voisi lähteä pattereihin kuuma vesi kiertämään. Jos siis tämä laitos toimii.


Sitten löytyy kiuas. Tila on toiminut myös sisäsaunana. Nyt ei enää lauteita ole paikallaan.


Suihkukin löytyy. Kyllä tässä kuulkaa on varmasti ihana käydä suihkussa. Tuosta ovesta juuri tulimme. Ihan pientä siivousta vain kaipaa ja pientä pintaremonttia. Tosiaan kaikki tuo lattialla oleva moska on sitä itseään.


Tulemme toiseen pieneen tilaan. Täältä löytyy polttopuita ja kaikenlaista hyvin tarpeellista pikkutavaraa, jota on kertynyt vuosikymmenten aikana. Ja lattialla taas näkyy sitä itseään.


Tämän tilan vieressä on myös pieni tila, josta on pääsy talon kellariin. Siis jos tuosta nyt pääsee koikkelehtimaan kaiken irtaimiston yli.


Takaisin kääntyessä näemme keittiön. Tilaa on ehkä hieman vaikea hahmottaa, mutta keittiö tämä on ollut. Onhan tuolla ainakin jääkaappi ja mikrokin näkyy.


Kierrämme keittiökuistin ovelle. Tältä näyttää tästä kulmasta. Vastapäisestä ovesta näkyy hieman tuvan puolelle. Lattia on ollut kauniin sininen. Tämän värin voisi tänne palauttaa, kun lattia on hiottu. Luultavimmin haju ei lähde muuten pois. Seinistäkin pitää poistaa nuo yläpaneelit ja kaikki huokoiset pinnat.


Tuvan ovelta näkyy tällaista. Seinät ovat aika huonossa kunnossa kissojen jäljiltä. Naapurit kertoivat niitä olleen varmaan ainakin sata. Jätöksistä päätellen määrä voi hyvinkin olla todellinen.


Tuvan ovelta näkyy myös tuo baarikaappiviritelmä. Tämä saa väistyä ihan varmasti. Takana näkyy tiskipöytä tiskikoneineen. 


Tiskipöydän vieressä on puuliesi, mutta senkään kunnosta ei ole mitään tietoa. Ei sitä ole ainakaan käytetty vähään aikaan, koska pinta on peitetty vahakankaalla.


Päätykuisti näyttää tältä ulko-ovesta katsottuna. Sinisen maton alla on lahoa, mutta ei tietoa, miten pitkälle se jatkuu.


Tämä kuva kuistilta lähtevistä portaista on hyvin armollinen kuvakulmaltaan. Kerrottakoon kuitenkin, että nuo yläportaat ovat paksun kissanpaskan peitossa. Sitä on siis oikein runsaasti. Vähän siitä näkyykin, kun tarkkaan katsoo. Arvaat, että haju talossa on sen veroinen.


Kuistilta pääsee myös tämän oven kautta lasiverannalle, joka on rikki. Kyllähän toki senkin saa korjattua, kuten kaiken muunkin. 


Tässä siis ihanat alkupalat talosta. Nyt varmaan onnittelet meitä, että olemme osuneet oikeaan kultasuoneen. Talohan on valtavan ihana! Ai ei ole vai? Jospa siitä kuitenkin siivoamalla ja remontoimalla saisi sellaisen. Sehän se meidän toivomme tässä tapauksessa on. Hajuun varmaan tarvitaan otsonointi, ehkä useampaan kertaan.

Seuraavaksi saat nähdä muitakin tiloja. Nämä olivat varmaan ne pahimmat paikat. Löytyy täältä kaikkea hyvääkin.

6 kommenttia:

 1. Tuntuu että jokasessa vanhassa talossa on kissan jätöksiä nurkissa ja haju sen mukainen. Mulla oli tuvassa kissanpaskan lisäks supin paskaa ja tuvan lattian alla läjä supin pesiä. Vaikka talo on olku sen 10 vuotta tyhjillään oli tuvassa ha makkarissa ihan järkky haju, mutta ei oo enää. Remppaamalla hajut lähtee ja samalla tulee siivottua ja talo pääsee takas arvoonsa. Ihana talo teillä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin uskon, että tuon hajun saa lopulta pois. Kova siivoaminenhan meillä siinä on.

   Poista
 2. Upea talo teille tulee ja täytyy nähdä tuon kaiken rojun keskeltä. Tottakai tiedossa on töitä..
  Ihmettelen tollasta kissojen jätöksiä..eiks niistä ole yhtään pidetty huolta. Ovat varmaan lisääntyneet keskenään.Kauheaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo ei ollut oikein jaksanut pitää kissoistaan huolta. Naapurit olivat pitkään niitä loukuttaneet. Ja meille jää nyt tuo siivoaminen.

   Poista
 3. On kyllä niiiin herkullinen remontti tiedossa, että linjoilla pysytään. Erikoiskiitos kaunistelemattomista kommenteista, jatka vaan samalla tyylillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, herkullinen ainakin. Parempi se on näyttää ja kirjoittaa kaunistelematon totuus, jotta joskus sitten remontoitu talo vaikuttaa vieläkin hienommalta. Jo hajun poissaaminen on itseisarvo sinänsä, saati sitten puhtaat lattiat.

   Poista