Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Päärakennuksen parempi pääty

On aika jatkaa haisevaa kierrosta talon toiseen päätyyn. Aloitamme samasta eteisestä, mutta nyt astumme tuvan ovesta sisään.


Edellinen asukas on ollut erittäin taiteellinen ja aikaansaava aikoinaan, mutta samalla valtavan boheemi. Niinpä kaikenlaista tarviketta ja askarteluvälinettä on joka paikka pullollaan. Onneksi monet huonekalut on suojattu muoveilla. 


Keittiön ovesta näkyy myös salongin puolelle. Pidän kovasti tästä lattiasta, leveistä lankuista ja kauniista väristä.


Keittiön ovelta vastakkaiseen nurkkaan näkymä on tällainen. Tuvan kalustus koostuu pääasiassa pöydistä.


Salongin puolelta näkyy voimakkaan sininen taustaseinä, joka on maalattua huokolevyä. Tämän huoneen remontti tulee olemaan noiden rakennettujen kaappien purkamista ja seinälevyjen poistamista ja uudelleen rakentamista. Ehkä tästä tulee sellainen jugend-henkinen ruokasali.


Takka henkii vahvasti 80-lukua, joten se pitää joko tehdä uusiksi tai naamioida. Riippuu tietysti siitä, onko se toimiva vai ei.


Salonki on varmaan talon kaunein huone. Ainakin näin äkkisilmäyksellä.


Hyväksi onneksi lattia on päällystetty aikoinaan, joten kissanpissaa ei ainakaan tämän huoneen laudoista löydy.


Salongista siirrymme makuukamariin.


Huone on kohtuullisen siisti.


Nurkasta löytyy tällainen kaunokainen. Mutta kovin on piilotettu. En tiedä, milloin tämä on poistettu käytöstä, mutta ainakin 80-luvulla tehdyn peltikaton laiton yhteydessä tämän piippu on purettu osittain. Olisihan se hienoa saada tämä jälleen kuntoon. Jospa vika olisi ollut vain piipun yläosissa.


Tämä komeroviritelmä on toki käytännöllinen, mutta vie myös valtavasti tilaa ja peittää kauniin kakluunin. Saa varmaan siis häädön.


Käytävä vie eteiseen.


Vasen puoli on aika siistin näköinen.


Oikealla puolella on vessa. Pytyssä oli muuten suuri kuollut rotta. Ei ole enää.


Täälläkin on hieman jotain laittoa tiedossa.


Jos oikein yrittää, voi eteisessäkin nähdä jotain hyvää ja kaunista. Kunhan vain saa kaivettua sitä esille.


Tämän päädyn hyviä puolia ovat lattiat, jotka on peitetty ennen kissojen vallankumousta. Uskoisin näistäkin huoneista löytyvän hyvän lautalattian nykyisten päällysteiden alta.

4 kommenttia:

 1. Tuo lattioiden "päällystäminen" ei aina ole erityisen positiivinen asia. Itselläni oli pirtissä, keittiössä ja porstuassa vanhojen lattialankkujen päälle viritelty lastulevy, joka oli kuorrutettu parkettijäljitelmämatolla- ja itse pidin sitä lähinnä hyvin negatiivisena asiana. Olihan se estänyt lattioiden normaalin hengittämisen täysin. Siispä revin ne ensi tilassa pois!

  Liitynpä tässä samalla lukijaksesikin!

  pientilanukko.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Pientilan Ukko! Ensi tilassa nuo kaikki muovit lähtevät täältäkin siivouksen yhteydessä. Onneksi ne ovat olleet suojaamassa kissanjätöksiltä. =)

   Poista
 2. Upea kokonaisuus teillä :) Tuliko talon mukana koko alkuperäinen irtaimisto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikseen oli myynnissä irtaimisto ja ostimme sen. Kaikki ei ole alkuperäistä, mutta vintiltä löytyy paljon sellaisia huonekaluja, jotka saattavat olla. Niitä tulemme käyttämään sitten varsinaisina kalusteina. Valitettavasti mitään arvotavaraa ei ollut, sellaista vanhaa tavaraa vain, enemmän tai vähemmän ehjää.

   Poista