Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Uusia päällisiä

Yläkerran patjanpäällisiä penkoessamme ja pakatessamme katsoin yhtä paksua pellavaista päällistä ja ajattelin, että tuosta tulisi aika hyvät tuolinpäälliset keittiön tuoleihin. Annoin päällisen Isännälle ja pyysin tekemään uudet pinnat. Eikä tuossa pitkään mennytkään, kun tuolit olivat jo paremmassa kuosissa.


Yhdessä tuolissa olikin erilainen kangas ennen, mutta nyt kaikki ovat samanlaisia. Joskus näihinkin pitää varmaan laittaa uusi maalipinta, mutta vielä nautimme kuluneesta kauneudesta. Päällisessä oli ommellut ontelot, joita emme ryhtyneet ratkomaan. Eivät nuo tikkaukset pahasti näy, ellei sitten osaa katsoa niin tarkkaan.


Järjestellessämme käsityökamaria totesimme yhden pöydänpäällisen olevan roskiskunnossa, joten siihenkin piti keksiä jotain uutta. Silmäilimme kangasvarastoamme, ja sieltä löytyikin aika hyvä kangas uudeksi päälliseksi.


Kankaasta piti vain leikata sopiva pala.


Ja sitten piti etsiä taas Isäntä avuksi kiinnittämään kangas levyyn.


Isäntä nitoi kankaan kiinni. Tuoleihin jäi vanha päällinen uuden alle, mutta tähän ei voinut kuvitellakaan jättävänsä oranssia läikikästä tahraista kangasta muistoksi. Jossain yläkerran kuvissa sekin saattaa vilahtaa, joten tavallaan sekin on dokumentoitu.


Niin tuli tämäkin pöytä aika hienoon kuntoon. Tuossa kelpaa taas askarrella, kunhan saadaan koko huone ensin järjesteltyä. Järjestelyähän täällä riittää vielä moneksi vuodeksi. 

Käsityökamariin on tarkoitus tehdä askarteluun ja puuhasteluun sopivat työpisteet, ettei kaikkea tarvitsisi tehdä keittiössä ja salissa. Olisi aika hienoa, jos voisi pitää alakerran vierailuun sopivan siistinä, eikä tarvitsisi aina raivata kaikkea meneillään olevaa projektia väliaikaisesti pois. Toki tänne pitäisi saada sähköä, että talvellakin voisi saada tarpeeksi valoa. Lämmön saa hyvin lämmittämällä pönttöuunin.

6 kommenttia:

 1. Mahtava kangasvarasto josta voi hakea sopivan kun kangasta tarvitsee. Siniraidallinen sopii hyvin tuolin tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kangasvarasto on todella loistava hankintapaikka. Siitä riittää pitkäksi aikaa materiaalia, eikä varmaan pääse oikeasti koskaan edes loppumaan. Siniraita jotenkin yhtäkkiä alkoi näyttää juuri noiden tuolien päälliseltä ja onkin tyyliin parempi kuin edellinen.

   Poista
 2. Verhoilulla saa melko nopeasti uutta ilmettä aikaan. 👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisten vanerilevyjen päällystäminen on myös helppoa, kun ei ole mitään outoja kulmia välissä.

   Poista
 3. Askarteluhuone on tosi tarpeellinen teidänlaisille tekijöille! Ihanat tuolinpäälliset tuli raitakankaasta ja hieno pöytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askarteluhuone on ihan ehdoton meille väkertäjille. Nyt vaan pitäisi ehtiä laittaa se kuntoon jossain välissä, jotta sitä pääsisi käyttämään.

   Poista