Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 27. lokakuuta 2022

Syksyn puhdetöitä

Pikkuhiljaa olemme siirtyneet sisäaskareisiin, Hoksasin, että ehdottomasti tarvitsen makuukamariin pyykkikorin, joka on tyyliin sopiva. Annoin Isännälle mitat, jotta hän voi tehdä kehikon metallista. Tein itse siihen pussin. Nyt se sopii ainakin väriensä puolesta muuhun miljööseen.


Isäntä on taas tehnyt saippuoille telineitä. Näitä varmaan tulee vielä lisää, sillä ensimmäistä kertaa olen menossa myymään saippuoitani paikallisiin joulumyyjäisiin, joista ensimmäinen on marraskuun 20. päivä.


Olen päättänyt pitäytyä parhaimmissa ja suosituimmissa saippuaresepteissä. Ensimmäinen niistä on Äijäsaippua, joka sisältää kylpyturvetta ja tervaa.


Toinen suosikki on Pioniunelma, joka on vaaleanpunainen ja tuoksuu ihanasti kesäiseltä pionilta.


Kolmas suosikki on Juhannusmuisto, jossa tuoksuu ruusu ja koivunlehtihaude.


Neljäs suosikki on Meren henkäys, jossa on Kuolleenmeren suolakiteitä ja rosmariinia. Näitä ei ole vielä yhtään pakattuna. Tänä vuonna minulla on reilusti aikaa myös saippuoiden paketoimiseen. Jokaista lajia ehdin tekemään kaksi kilon erää (n. 15 kpl/erä), joten saippuoita tulee ihan mukavan paljon. Uudet saippuat ovat parhaimmillaan vasta jouluna, sillä saippua vaatii aikaa kypsyäkseen kovaksi ja miellyttäväksi käyttää.

6 kommenttia:

 1. Ruusu ja koivunlehtihaude, en kestä!
  Olisi pitänyt pakastaa koivunlehtiä ja ruusua, jotta voisi nyt tehdä haudetta, kun saippuasi ovat jossakin kaukana minusta, oletettavasti :)....
  Kesän aidot tuoksut hellivät sielua harmauden ottaessa syliinsä pienen ihmisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusu ja koivu sopivat niin hyvin yhteen. Ehkä ensi vuonna muistat paremmin. Talvella tämä saippua tuo kesän tuoksut aivan lähelle. :) Ps. Ei kai Eura ole kaukana mistään.

   Poista
 2. Mukavia myyjäisiä! Ihanan näköiset saippuapakkaukset ja saippua-alustat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä on kiireettömän mukava väkerrellä. :)

   Poista
 3. Kauniisti pakatut saippuat. Pionin tuoksu kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pionisaippua on ihanan kukkaisen tuoksuva ja vaaleanpunainen kuin Sarah Bernhardt. :)

   Poista