Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 24. lokakuuta 2022

Suulin aluskate

Syksyn tavoite suulin osalta oli saada aluskate talveksi paikoilleen. Onneksi on ollut kauniita, kuivia päiviä, jolloin on ollut mukavampi tehdä töitä ulkosalla. 


Aluskate on siis nyt paikoillaan ja suuli hyvässä suojassa talveksi. Tietysti olisi vielä hienompaa, jos saisi kattopellitkin paikoilleen, mutta se on vain toive, jonka toteutumista ei tiedä tältä vuodelta. On kyllä hienoa, että tämä osuus tuli valmiiksi, sillä suulin kanssa on alusta asti ollut kaikenlaista ongelmaa. Nämä työt viivästyivät, sillä kirvesmies oli telonut kätensä tosi pahasti, eikä voinut kesällä tehdä muuta kuin levätä. Se on kyllä ihan tarpellista välillä itse kullekin.

Suulin katto näytti jossain vaiheessa todella vinolta. Luulin ottaneeni siitä tilanteesta kuvan, mutta ei sitä missään ollut. Suoristuksen jälkeen tilanne on jo toinen, vaikka täysin suoraksi saaminen oli mahdotonta purkamatta koko kattoa. Vanhaksi rakennukseksi tämä on varsin kelpoinen. "Välttää, kuhanpaha!", kuten kainuulainen kehu kuuluu (Isäntä on Kainuusta).


Kävin viikolla kaularankaleikkauksen jälkitarkastuksessa. Sairauslomaani jatkettiin vuoden loppuun, sillä äänihuuleni vaurioitui leikkauksessa, enkä pysty tuottamaan kunnollista kantavaa ääntä, vaan sellaista kähisevää ja hentoa. Sain lähetteen foniatrille. Toivottavasti sieltä tulee apu, sillä äänihuulten toimimattomuus vaikuttaa myös nielemiseen ja kehonsisäisen ilmanpaineen pitämiseen ponnistaessa. Muuten olen toipunut leikkauksesta hyvin, ja oikeaan käteenkin on palautunut jo voimaa, vaikka etusormeni on vielä tunnoton. Sekin saattaa vielä ajan kanssa korjaantua, kunhan hermot alkavat rakentua uudelleen.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Nyt talvi saa tulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt voi hyvillä mielin odotella lunta ja pakkasta ja pysytellä sisällä. 🙂

      Poista