Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 25. lokakuuta 2022

Navetta on nyt maalattu

Vähitellen tulevat tärkeimmät ulkotyöt tältä syksyltä valmiiksi. Viikonloppuna Isäntä päätti kokeilla tikkailla, onnistuisiko navetan viimeisen pätkän maalaus, kun kerran punamultamaaliakin vielä oli kellarissa jäljellä. Tikkailla maalatessa joutuu jännittämään jalkoja koko ajan. Jalkojen väsymistä Isäntä valittelikin iltaisin. Lappeen alta on myös aika hankala maalata pää kenossa ja vartalo kierteellä.


Vähän kerrallaan yläosa sai uutta maalipintaa, eikä Isäntäkään pudonnut tikkailta. Ahtaimmassa paikassa oli vielä pieni kolo, josta puuttui lautoja, mutta Isäntä sahasi sinne sopivat kappaleet ja maalasi nekin. Lampaat kävivät välillä katsomassa hyvin huolestuneen näköisinä moista yläilmoissa riekkumista, mutta totesivat lopulta, että hätää ei ole.


Niin on nyt tämäkin tämän vuoden tavoite tullut valmiiksi. Tosin ajatus oli saada myös listat ja muut pikkujutut valmiiksi, mutta ne jäävät nyt ensi vuoteen, jolloin voi tehdä loput viimeistelyt. Myös ovet pitäisi laittaa paikoilleen alapäätyyn ja lantalan pitkälle sivustalle.

Onhan nyt mukava katsella, kun navetta näyttää jo aivan toiselta kuin aikoinaan. Hitaasti, mutta varmasti tapahtuu muutoksia.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Muutos on huima. Vanha navetanröttelö näyttää ihan käyttökelpoiselta uuden maalilinjan ansiosta. .

   Poista
 2. Eipä varmasti ole ihan helppoa maalata tuollaista kohtaa. Hyvä kun onnistui ja että lampaatkin kävivät huolehtimassa, että isännälle ei satu mitään. Ihan totta, vaikka hitaasti, mutta valmista tulee. Toivottavasti sinunkin olosi ja kuntosi menevät parempaan suuntaan. Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankalin kohta on juuri tuo, mutta nyt se on muutaman vuoden oikein hyvä. Odotan kovasti pääsyä foniatrille, sillä keinoja on olemassa äänihuulten korjaamiseen. Mukavaa syksyä!

   Poista
 3. Tikkailla seisominen käy jalkoihin. Hyvän pätkän sai isäntä maalattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli oikein hyvä loppurutistus navetalle. Tuli hyvä mieli, kun koko navetta on nyt maalattu. Toki vielä on paljon tekemistä ulkopinnassa, mutta tälle vuodelle tämä on riittävästi.

   Poista