Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 31. toukokuuta 2021

Pääoven vierukset


Talomme etupuoli on kuin pahin kummitustalo ja pääovi erityisesti näyttää siltä, ettei kukaan ole talosta välittänyt. Toki mekin vuosittain pyrimme pitämään rikkakasvit matalana ja oven kulkukelpoisena, mutta joka vuosi edusta näyttää lähes pelottavalta.

Portaiden molemmin puolin pitäisi kasvaa nauhuksia, mutta vuohenputki kasvaa niin vahvana, ettei nauhusta näy. Viikonloppuvieraiden lähdön jälkeen ehdotin Isännälle, että tekisimme asialle jotain. Isäntä oli heti samaa mieltä. Niinpä hän raivasi ensin pusikon matalaksi, minä otin nauhuksen talteen ja sitten ryhdyimme varsinaiseen työhön.

Kaikki kasvillisuus poistettiin portaiden molemmin puolin. Kasvualtaiden reunana olivat valtavan painavat pitkät kivet, joita varmaan käytämme rajaukseen projektissa. Ajattelimme laittaa tuohon laatoituksen, jonka päälle saa kauniisti isot ruukut, joissa voisi kasvaa jotain kaunista ja yksinkertaista.


Portaatkin pitää korjata. Samalla pitää laittaa kaiteet molemmin puolin. Etupihan isommat kaivuut tapahtuvat samalla, kun uudistamme taloon viemäröinnin ja portaiden oikealla puolella olevat likakaivot poistetaan uudempien ratkaisujen tieltä. 

2 kommenttia:

  1. Talossanne on tosi kauniita yksityiskohtia. Sisäänkäynnistä tulee komea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tuohon vielä kuvittelee yhtenäiset maalipinnat, alkaa jo näyttää paremmalta. :)

      Poista