Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 2. tammikuuta 2020

Uudistunut sauna

Sauna oli pitkään pois käytöstä, sillä muurarin jäljiltä Isännällä oli pieniä asennustehtäviä vielä jäljellä. Moni muu asia meni sen edelle, emmekä saunoneet muutamaan kuukauteen kotona. Vihdoin sauna valmistui, vaikkei ihan jouluaatoksi ehtinytkään. 

Saunakamari on pysynyt ennallaan sen jälkeen, kun toimme sinne entisen keittiön puusohvan. Tosin sohva näyttää kuin olisi aina ollut täällä. Se sopii niin hyvin ympäristöönsä.

Valoa saamme kynttilöistä ja myrskylyhdyistä pihalla.

Sauna on edelleen hämyisä paikka, sillä sähköä ei ole vielä asennettu. Sähkön aika koittaa vasta, kun pakarituvan puoli on remontoitu. Odottelemme siis vielä muutaman vuoden ja nautimme tunnelmallisesta hämystä.


Vesikin on kantovettä, joten isompia viemäröintejä ei tarvitse vielä miettiä. Kivipesäsuodatus riittää käyttämällemme vedelle ihan laillisestikin.


Meillä oli käytössä hormiin liitettävä kuumavesisäiliö, joka vaati pitkän lämmitysajan ja runsaan kuumuuden kiukaaseen. Saimme aikoinaan veljeltäni vesipadan, joka odotti aikansa asennustaan. Muurari teki hormiin liitännät uusiksi, ja Isäntä laittoi hormiputket paikoilleen. Nyt saamme lämmintä vettä kätevästi padasta.


Erillinen vesipata on jo osoittanut hyödyllisyytensä, sillä kuumaa vettä tarvitaan usein muuhunkin kuin itsemme pesemiseen. Täältä on helpompi noutaa kuin sisältä, eikä pienistä loiskumisistakaan tarvitse olla huolissaan.

2 kommenttia:

  1. Teillä on systeemit kuten meillä, vain sähkö löytyy meidän saunasta. Minä en sitä kaipaisi, lyhdyillä kynttilöillä pärjäisi mutta mies kaipaa sähköä ja koska se on jo niin olkoot. Vaikka sisällä on suihku niin valinta on aina sauna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihasauna on ihan parasta! On mukava kävellä sinne ja puhtaana takaisin höyryten talvi-ilmassa. :)

      Poista