Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 2. huhtikuuta 2019

Viimeiset kilistelyt

Kevään viimeinen kilistely on ohi, kun Frida sai omansa maailmaan. Kilejä syntyi kaksi, joista toinen syntyi kuolleena. Frida ei vaan alkanut hoitaa elossa olevaa kiliään. Yritimme yhden päivän ajan saada sitä imettämään, mutta vastassa oli vain hampaita, sorkkia ja sarvia. Niinpä totesimme, ettei kannata yrittää enempää, ettei tämäkin suloinen pikkupukki menetä henkeään.


Ratkaisuksi yritimme tarjota kiliä Anelma-Unelmalle, mutta kili ei ollut Anskun mielestä ollenkaan oikea, joten piti keksiä muuta. Lopuksi totesimme, että ainoa mahdollisuus on nyt Elli, vaikka sillä onkin kolme omaa kiliä. Sujautimme kilin muiden joukkoon hetkeksi, jotta niistä tarttuisi tuoksua. Elli tuli katsomaan lapsiaan, laski ja ihmetteli. Se haisteli kaikki tarkasti, mutta ei osannut päättää, kuka oli ylimääräinen lapsi. Fridan kili pääsi jopa syömään.


Kilit ovat nyt yhtenäisenä joukkona kaikki Ellin omia, vaikka edelleen Elli selvästi laskee ja ihmettelee lukumäärää. Onneksi Fridan kilin oma tuoksu oli niin samanlainen sen omien kanssa, että tämä adoptio onnistui. Lähimpään kuukauteen ei varmaan ole edes pelkoa, että maitoa on liian vähän. Ellillä utareet roikkuvat täytenä aivan maata pitkin. Niistä riittää imemistä neljälle nälkäiselle pikkukilille.


Nyt nuo isot kilit näyttävät aivan jättimäisiltä, mutta isoja ne jo ovatkin. Kuukauden päästä ne ovat jo luovutusikäisiä. Toivottavasti löydämme niille uuden hyvän kodin.

4 kommenttia:

  1. Voi surua! Onneksi löytyi uusi imettäjä, ettei tarvinnut tuttipullohommiin ryhtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi Elli suostui ottamaan vielä yhden pienokaisen. Pulloruokinta olisi ollut todella työlästä.

      Poista
  2. Ei mene eläinmaailmassakaan aina asiat hyvin, onneksi pieni sai uuden emon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan hoivaviettiä ole kaikilla eläimilläkään. Onneksi Ellillä on sitä tarpeeksi, että pieni kili pääsi toisten joukkoon.

      Poista