Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 9. huhtikuuta 2019

Kevät keikkuen tulevi

Yhtenä päivänä tajusin, että keväthän on jo pitkällä. Oli siis kiire kuvaamaan kevään merkkejä. Muutama aurinkoinen päivä oli jo takana, joten varmasti löytyisi kukkia. Nämä valkoiset krookukset ovat aina niitä ensimmäisiä kukkijoita ja niin olivat tänäkin vuona. Nyt vaan ilma oli pilvinen, eivätkä kukat olleet avoimia.


Sinisiä häivähdyksiäkin oli havaittavissa. Nämä idänsinililjat ovat aina hauskoja etsittäviä, sillä niitä putkahtaa maasta vähän siellä ja täällä.


Tulppaanitkin ovat jo kovalla vauhdilla tulossa, eikä narsissien kukintaankaan ole enää pitkälti.


Tänä vuonna olin oikeasti maltillinen tomaattien ja paprikoiden suhteen. 


Mutta kaikenlaista muutakin on esikasvatettava. Yritän kuitenkin pitää määrät kohtuullisina, sillä kasvatustila on niin rajallinen.


Toukokuussakin on vielä vähän esikasvatettavia jäljellä, mutta silloin voi jo siirtää tomaatit ja paprikat kasvihuoneeseen, jos sen muovit ovat siihen mennessä talvivaurioista korjattuina.


Eikä kevät koskaan tule ihan noin vaan vauhdilla. Tarvitaan kerros lunta, joka sulattaa lopulta sen vanhan lumen sieltä alta. Melkoinen kerros lunta tulikin, mutta eiköhän se viimeistään juhannukseen mennessä ole kokonaan poissa. 

2 kommenttia:

  1. Melko talvinen on viimeinen kuva! Mutta eiköhän se jo huomenna lähde, tai viimeistään ylihuomenna, ettei tartte juhannukseen asti katsella :-D Ihania pikku kukkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään lumisade tuntuu aina hirveältä takapakilta, vaikka lumi ei pitkään pysykään maassa. Kevät etenee onneksi vauhdilla. :)

      Poista