Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Pieni väliprojekti

Pääsiäisenä oli juuri sopivasti aikaa aloittaa kesämökin remontti. Itse kesämökki ei ole vielä ehtinyt edes valmiiksi, sillä kaikenlaista muuta remonttia on vuosien varrella ehtinyt tulla kiireellisempänä väliin. Mökki on onneksi niin pieni, ettei se ole vielä koskaan herättänyt kateutta, lähinnä sääliä vain ja huvittuneisuutta. Rakensimme pienen mökkimme edellisen, puolta pienemmän jalasmökin, lahottua vanhuuttaan huonoon kuntoon. Senkin mökin seinät pääsivät vielä osaksi ulkovajaa, joten ihan tiensä päähän pikkumökkikään ei ehtinyt. Tämä nykyinen mökki on rakennettu jo reilusti yli kymmenen vuotta sitten, mutta monta kohtaa jäi silloin aivan kesken, vaikka kovassa käytössä se on silti ollut. Niinpä päätimme tehdä vihdoin sisätilat kuntoon.


Ensiksi kannoimme kaikki mahdolliset tavarat pihalle. Tavaraa oli paljon enemmän kuin mökkiin oikeasti mahtui, sillä olimme kantaneet tänne edellisen talon keittiön kaapit tulevaa remonttia varten.


Aikoinaan ainoa oikea tapa käsitellä pinnat oli käyttää puuvahaa, ja siihen ansaan mekin silloin lankesimme. Vaha oli nyt laikukas, ja puupinta sen alla tummunut. Mutta vahaus oli suoritettava uudelleen, sillä vahan päälle ei muuta pintaa voi laittaa. Katto vahattiin valkoiseksi ja seinät luonnonvalkoisiksi. Olisimme halunneet aivan peittävän pinnan, mutta kaupasta oli juuri tuo luonnonvalkoinen loppunut. Käsittely jäi siis yhteen kertaan ja valitettavasti edelleenkin vähän laikukkaaksi.


Tällä kertaa saimme kuitenkin lähes kaikki listat laitettua. Ikkunoihin ja oveen ei ollut sopivia mukana, joten ne jäivät vielä vaille. Vahan kuivuttua alkoi seuraavana päivänä huonekalujen sovittelu. Melko tarkasti saikin katsoa kaappien paikat, että kaikki mahtuivat pieneen tilaan. Nurkkaan tulee vielä pieni hyllykkö jossain vaiheessa ja liesituuletin lieden päälle.


Keittiön lisäksi mökissämme on myös ruokailutila, johon sopii juuri ja juuri kaksi ihmistä ruokailemaan. Tosin pöydässä on varaa suurentaa vielä toisen puolikkaan verran, eivätkä istuimet aivan tuohon lopu.


Mökin toinen pääty on makuukamarina öisin ja päivisin se toimii olohuoneena. Uutena huonekaluna hankimme tänne tällä viikolla torista löydetyn vanhan ikealaisen vaatekaapin, johon mahtuvat sopivasti ne kunnon mökkiröntteet, jotka sopivat vuodesta toiseen kaiken kanssa. Sängyn alla on laatikko, jonne saa peitot ja tyynyt piiloon.


Loput vaatteet mahtuvat vanhaan kaappiin, joka on joskus saanut vaalean värin pintaansa. Kaikella on paikkansa, eikä tässä muuta tarvitakaan. Olemme todenneet, että tämä, alle 12 neliötä, riittää mainiosti meille mökkeilyyn. 


Yleensä ihmisillä kesämökki on se paikka, jossa ei ole mukavuuksia, mutta meillä niitä on täällä paljon. Tosin huussi on huussi, eikä vesi tule kuin kantamalla, mutta ihan mukava täällä on ottaa pientä hermolomaa liian suurista kuvioista. Saunakin on ollut rakenteilla jo niin kauan, että sen rakennuslupakin meni umpeen jo muutama vuosi sitten.  

10 kommenttia:

  1. Mökki on nätti kuin varpusen häkki , ihana.

    VastaaPoista
  2. Kiva pieni mökki, paikka missä ei ole mitään turhaa :)

    VastaaPoista
  3. Tuohon vahaan mekin silloin aikoinaan langettiin ja en laittaisi enää. Kysyin joskus OsmoColorilta tuota päälle käsittelyä jollain muulla tekniikalla, maalaus heidän mukaansa onnistuu kyllä jos ensin pesee pinnan maalipesulla ja laittaa sitten tartuntamaalin jonka päälle maalaa. Meillä kyseessä on kuitenkin lattia, joten hieman epäilyttää maalin kestävyys ainakin niissä paikoissa joissa eniten kuljetaan joten ei olla vielä siihen hommaan uskallettu alkaa. Uskoisin että seinissä ei ehkä olisi niinkään tuota pysyvyysongelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä muistaa, kun joskus tulee taas aika käsitellä seinät. Vaha oli silloin aikoinaan niin luonnonmukainen ja hyvä ratkaisu, mutta pellavaöljymaali olisi ollut paljon parempi. Onneksi meidän mökkimme on pieni, ettei ole isoja pintoja käsiteltävänä. :)

      Poista
  4. Очень необычный формат для домика, и что удивительно функционал присутствует.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Это верно, но, к счастью, это работает.

      Poista