Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 4. huhtikuuta 2019

Langasta pipoksi

Kehrättyäni kolme kerää harmaata sekalankaa arvelin langan riittävän pipoksi. Isäntä ryhtyi työhön ja paksusta langasta alkoi nopeasti tulla valmista.


Piposta tuli harmaankirjava, jossa on välillä jopa raidallistakin joukossa. Koska lanka oli niin paksua kolminkertaisena, oli paras virkata pipo pylväillä.


Isäntä aikoo laittaa pipoon vielä trikoovuorin jostain "vanhoista kalsareista", jotta pipo pitää paremmin tuulta. Saattaisi siinä olla vähän huovutusvaraakin, sillä koko vaikuttaa hieman reilulta.


Löysin kuivurin ylisiltä ihan puhdasta vaaleaa lampaanvillaa, josta olen jo kehrännyt yhden vyyhdin. Aika paljon saa vielä kehrätä lisää, että jotain valmista saa aikaiseksi.

10 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen pipo ja parta on sävy sävvyyn pipon kanssa.

  VastaaPoista
 2. KAtsoin ekaa kuvaa ennen, kuin luin teksitä ja mietin, että onpahan Kivimäen emännälle kasvanut komea parta..:))
  Isäni oli nuorempana kutoja...jopa sukkan kantapäät (jotka minulta ei meinaa onnistua millään) onnituivat hyvin. Olen lapsena tallustellut Isäni kutomissa sukissa....ja Isähän minutkin opetti kutomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ei minulla vielä ole noin tuuhea parta. Iän myötä kai voi alkaa muutama haivena kasvaa. :D Kyllä ne miehetkin osaavat kaikenlaista.

   Poista
 3. Täytyy kyllä sanoa, että todella upea myssy tulikin!

  VastaaPoista