Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 30. huhtikuuta 2019

Kasoista tasaista

Lantala oli myös tyhjennettävä navettaremontin alta. Ensin kaikki lanta kasattiin kaivinkoneella nurkkaan. Siitä Isännän oli helpompi kuljettaa kasaa pois tarhasta.

 

Lantakasa sai uuden sijoituspaikan pellon vesiojassa tai mikä sen tarkoitus aikoinaan oli ollutkaan. Vettä uomassa ei ollut näkynyt meidän aikanamme. Lanta oli oikeastaan jo ihan multaa, sillä se oli pääasiassa sitä talon vanhaa laatua, jota siivosimme pois eläintiloista saadaksemme tilat puhtaiksi. Kompostoitumassa kasa oli ollut jo yli kolme vuotta.


Tyhjennyksen jälkeen lantala oli suuri ja avara. Nyt tuon oikealla näkyvän seinän saa korjattua helpommin. Samoin nuo kivet saa suoristettua takaisin oikeaan muotoonsa. 


Lisää kasoja löytyi trenkituvan parkkipaikalta, jossa oli vanha harmaa kasa ja tilaamamme punertava kasa. Isäntä veti kasat traktorilla pitkin poikin aluetta. Samalla hän avasi kulun suulille. Tuo reitti oli ollut poikki, sillä harmaa kasa oli sen tukkeena.


Tänään tasoitimme loputkin. Nyt parkkipaikka on mukavan avara ja tilava. Suulillekin pääsee vielä tuosta vaunun vasemmalta puolelta.


Viime vuonna meni paljon aikaa salin remontointiin, eikä ulos jäänyt niin paljon aikaa. Nyt korjasimme myös trenkituvan pihan kivituhkan, joka oli ajettu vain laakeaksi kasaksi. Harasimme ja lanasimme pihan mahdollisimman tasaiseksi. Nyt pihaan mahtuu vaikka kaksikin autoa, vaikka harvemmin varmaan sellaista tilaa tarvitaan. 


Silloin aikoinaan piha oli vähän toisenlainen, kun kiviä oli portaisiin asti, eikä mitään hiekkaa ollut kuin tiellä. Vanhoista kuvista vertaamalla näkee parhaiten muutoksen.


Teimme myös muutaman haravointikasan, mutta ne kuljetimme suoraan kompostiin tuonne trenkituvan toisen päädyn taakse.

4 kommenttia:

  1. Kylläpä siellä on taas siistiytynyt! Iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi palkitsevaa itsellekin nähdä, että sentään jotain saa aikaiseksi, kun täällä tätä tekemistä riittää. Iloista vappua!

      Poista
  2. Teillä ei ole tekemisen puutetta...mutta onneksi tykkäätte touhuta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täällä ihan heti tekeminen lopu, mutta on kiva nähdä työnsä tuloksia. Iloista vappua!

      Poista