Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 5. huhtikuuta 2019

Kiliterapiaa

Yksi hoitaja-ystäväni kysyi joku aika sitten, voisinko tuoda kilejä näytille ikä-ihmisille. Arvelin, että onnistuu, kunhan kilit ovat sopivassa iässä. Sopiva ikä olisi suunnilleen viikon, sillä sitä pienempiä olisi ikävä erottaa emostaan ja isommat saattaisivat olla jo liian villejä. Niin sitten tänään hain kaksi pikkukiliä valmistautumaan vierailukäyntiin.


Kaksi pientä vaippapöksyä mahtui hyvin kissakoppaan, vaikka tilanne oli uusi ja vähän outo. Toisen seura rauhoitti, eikä matka ollut ollenkaan hankala.


Vierailu sujui hienosti, sillä sylejä kyllä riitti. Iltapäivä oli muutenkin oikein hyvä vierailuaika, sillä kilit olivat valmiiksi aika rentoja ja vähän väsyneitäkin.


Joku oli jo ihmetellyt, miten kilejä voi tuoda sisätiloihin, sillä niillähän toimii peräpää vilkkaasti. Nämäpä pienet olivat varustautuneet, eikä yhtään pikkupippuria tai läikkää tullut lattioille tai syleihin.


Kileistä saivat nauttia niin vakiasukkaat kuin heidän vieraansakin. Ja kummasti olikin sana kiirinyt, sillä vieraita oli käymässä juuri samaan aikaa useampia.


Paikalla oli vähän nuorempaakin väkeä, joille elämys oli aivan yhtä suuri. Pienen ihmisen sylissä pieni kilikin näytti juuri sopivalta.


Hoitajat olivat aivan yhtä innoissaan vierailusta. Pikkuiset saivat olla linssiluteinakin jatkuvasti.


Oli hienoa kaikin puolin käydä ilahduttamassa ihmisiä, jotka eivät tällaisia pikkuisia pääse enää katsomaan. Pikkuisethan pääsevät vielä helposti mukaan.


Puolen tunnin päästä oli aika sanoa näkemiin, ja lähdimme takaisin kotiin. Jo oli pienillä nälkä, ja emon tarjoama eväs maistui taas oikein hyvältä. Ja sitten pääsi sisarusten kanssa päiväunille yhteen kasaan.

18 kommenttia:

 1. Oi kuinka suloista! Tet kilien kanssa kyllä hyvän teon; uskon, että moni muistelee tuota iltapäivää vielä pitkään ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se itsellekin hieno kokemus, mutta varmasti oli monelle tosiaan ikimuistoinen. :)

   Poista
 2. Ihanaa, olisimpa saanut olla mukanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien kautta ei ihan saa edes sitä tunnelmaa mukaan, mikä siellä oli. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Vaippapöksytkin jaksoivat hienosti koko vierailun ajan. :)

   Poista
 4. Tarjositte Elämyksiä senioreille ja junioreillekin! Aivan mahtava teko! Tuo vaippakonsti oli pitelemättömän hauska - toki tarpeellinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilit olivat vähän ihmeissään vaipoista, mutta pakkohan ne oli jollain vuorata varmuuden vuoksi. :)

   Poista
 5. Tiedän tuon ilon tunteen vanhuksilla, kun olen itse Kennelliiton kaverikoiratoimminnassa. Meillä on kaksi 3,5 kilon sylikoiraa. Kyllä tuo vanhuksien päivään pirteyttä nuo vanhainkoti käynnit. Olisi todella kiva viedä vierailulle vaikkapa kissanpennun, lemmikkipossu tai muitakin eläimiä (jos vaan olisi), niinkuin sinä teet. Se antaa paljon itsellekin, kun voi osaltaan tuoda iloa vanhuksille. Mahtava idea nuo kilit!! peukku:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä itselleen saa niin hyvän mielen, kun voi ilahduttaa toisia. :)

   Poista
 6. Minäkin olen vienyt kanoja ja kukon vanhainkodin pihaan ihasteltavaksi ja koiria tietenkin käytetään siellä, mutta eka kertaa kuulen, että kilejä! Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karitsat olisivat varmaan myös toivottuja vieraita, jos niitä olisi. Kanoja olen myös nähnyt monessa paikassa. :)

   Poista