Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 2. helmikuuta 2019

Sukutila

Eikö olisikin kutkuttavan jännittävää ostaa tila, joka olisikin ollut samaan sukuun kuuluvalla henkilöllä ennen?

Näin kävi minulle. Tosin tajusin asian vasta muutama päivä sitten, kun taas täytin Geniin lisätietoja. Samalla ajattelin kurkistaa, onko tekemääni oksaan tullut muutosta. Olin kirjannut sinne talon omistajia kaksi polvea. Sinne olikin tullut uusi yhdistäminen ja sen myötä pystyi selvittämään sukulaisuussuhteen.


Nyt siis korjaamme sukutilaa, jonka asukkaiden historia on samalla oman sukuni historiaa. 13. serkku on tosin hyvin kaukainen sukulaisuussuhde, mutta joka tapauksessa se on samaa sukua yhteisten esivanhempien tähden.

Geni on muuten hyvin mielenkiintoinen ohjelma, sillä sinne rakennetaan yhtä yhteistä koko maailman sukupuuta. Olen saanut sieltä paljon uusia ystäviä, jotka oikeasti ovat sukulaisiani. Viimeisin yhteydenotto tuli Argentiinasta kaukaiselta serkultani. Sukututkimus on todella mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa.

12 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista, meitä on niin vähän että varmaan kaikki Suomalaiset on jonkin mutkan kautta sukulaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti jonkin mutkan kautta olemme kaikki yhteydessä toisiimme. :)

   Poista
 2. Vau, kiitos linkistä ja vinkistä! Ja ihan huikea yhteensattuma, vaikka tuntuu tosiaan, että yhteisiä esi-isiä löytyy milloin mistäkin, mutta silti! Mahdottoman hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli jotenkin todella hauska yhteensattuma. Sukututkimus on varsin mukava harrastus, kuin aarteenetsintää. :)

   Poista
 3. Oli tosi mielenkiintoinen sattuma! En ole tuohon ohjelmaan perehtynyt, olisi varmaan aika tehdä se. Muuten olen jo saanut kirjaksi asti oman sukutilamme historian, mutta se on vain omien ja sukulaisten tietojen pohjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin niin iloisesti yllättynyt tästä uutisesta. Sukutilan historia kirjana on todella hieno teko. :)

   Poista
 4. Huikeeta! Minua on sukuni kiinnostanut aina ja aika hyvin olen kartallakin suvusta ja heidän asuinpaikoistaan. Silti lisää haluaisin tietää ja pahoin pelkään, että sukututkimus joskus vie mennessään! Meidän museolla on hauska tapaus, kun sinne on siirretty kaksi maalaistaloa kylän eri suunnista. Myöhemmin olemme selvittäneet että toisesta talosta on mennyt miniä tuohon toiseen taloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, onpa teillä hienoa nyt kertoa rakennusten tarinaa! Tuollaiset yhtymäkohdat tekevät historian niin eläväksi. :)

   Poista
 5. Sukututkimus on hauskaa ja mielenkiintoista, harmi kun sille on jäänyt vähemmän aikaa viimeisen vuoden aikana. Hieno löytö omasta suvusta tuo yhteys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet löydöt ovat aina ilahduttavia sukututkimuksessa. Ja sitten vielä on hienoa yrittää selvittää suvun henkilöiden elämää ja tapahtumia. :)

   Poista
 6. Kiitos tästä! :) Terveisin 13. serkkusi once removed. :-D Yhteiset esivanhemmat Boije&Djäkn jossain 1400-luvun lopulla.
  Pari esivanhempaani on sieltä päin, joten arvelin olevani lähempää sukua Kivimäelle. Kovin lähelle ei sekään mennyt, 9. serkku 1R. Yhteiset esivanhemmat Kokemäen vanha kirkkoherra Simon Gjös (s. 1592) puolisoineen.

  Sukututkimus on todella koukuttavaa ja tuo hauskoja tietoja. Ostimme kesämökin Nuutajärveltä neljä ja puoli vuotta sitten. Myöhemmin selvisi sukututkimuksessa, että minulla on siitä muutaman sadan metrin päästä esi-isiä, vaikken tiennyt mitään yhteyksiä koko paikkakunnalle. Samoin sukututkimuksessa kävi ilmi, että muutama esivanhempani asusteli omana aikanaan noin kilometrin päässä lapsuudenkodistani, enkä tiennyt, että minulla on mitään siteitä sillekään paikkakunnalle ennen isovanhempiani, jotka muuttivat sinne 50-luvulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka vaan, serkkuni! Sinähän olet vielä enemmän kivimäkeläinen kuin minä! Ohjaakohan jonkinlainen intuitio ihmisiä kohti sukujuuriaan? Sinullakin samanlainen kokemus. :)

   Poista