Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Ruokahuolia

Vuohelassa on taas ongelma. Tuulin toinen utare on pieni ja ilman maitoa, mutta kaksi kiliä syötettävänä. Tuuli ratkaisi ongelman jättämällä Pyryn ruokkimatta. Eihän sellaista voi sallia, joten meidän piti keksiä keino, jolla molemmat kilit voidaan pitää hengissä. Välillä pitelemme Tuulia kiinni niin pitkään, että Pyry saa vatsansa täyteen. Illalla työnnämme Pyryn Anskun alle syömään ennen lypsyä. Kolme kertaa päivässä pitää varmistaa, että Pyry saa myös maitoa vatsansa täyteen. Tuttipullo ei sille kelvannut, joten äiti ja isoäiti saavat nyt vuorotellen syöttää sen nämä alkuviikot, kun muu ravinto ei vielä kelpaa.


Iltaisin päästämme nuorison vapaaksi juoksemaan isossa tilassa ennen nukkumaan menoa. Ja kyllä sitä juoksua ja hyppelyä riittääkin. Vänrikki kulkee itsekseen aidan alta isoon tilaan, vaikka Käpy sitä huutelee takaisin äidin helmoihin.


Voitto huutelee kopissaan, sillä se haluaisi joukkoon mukaan. Se on pakko teljetä välillä umpioven taakse, sillä se osaa avata ritiläovensa haan.


Frida ja Elli katsovat omista karsinoistaan, vaikka niitä ei paljon sieltä erotakaan, kun ovat niin mustia.


Kaikesta vaivasta huolimatta nämä eläimet ovat aivan ihania mussukoita. 

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihanat iltahepulit! ♥ Onneksi olette pitämässä huolta, että pikkuinen Pyry saa ruokaa ♥ Nuo ihan sulattavat sydämen, tosin se ei tullut yllätyksenä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän enemmän pitää nyt huolehtia pikkuisista, mutta ovat ne niin ihania. :)

   Poista
 2. Voi ihanuus mitä pikku kilejä:) Kyllä eläimistä hoitamista on ja varsinkin silloin, kun kaikki ei mene niin kuin pitääkin. Onhan niistä sitten kyllä iloakin reilusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet kilit ovat suloisuudessaan ihan omaa luokkaansa. Hyvin tuo ruokkiminenkin on löytänyt paikkansa. Isäntä aloittaa aamulla, minä hoidan iltapäivällä ja illalla hoidamme yhdessä. Nyt Pyryllä on jo söpö pömppömaha. :)

   Poista
 3. No on teillä puuhaa ruokkimisessa! Mutta niin se on, että turha ottaa eläimiä, ellei niitä rakasta. Hyvää jatkoa pikkuisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kerron pienille terveiset. Pelkän söpöyden vuoksi ei voi ottaa mitään eläintä. Kyllä niihin pitää sitoutua kunnolla. Pikkuiset ovat jo aivan villejä pomppijoita. :)

   Poista
 4. Oma hommansa siinä on, vaan tuohan ne iloa ja hauskuutta elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Pyryn syöttämisessä työtä, mutta suloista pikkukiliä on ilo hoitaa. :)

   Poista